Kemaliye'deki Senlikte Düzenlenen Dragon Bot Yarislari Begeni Topladi

Erzincan'in Kemaliye ilçesinde bu yil 42'ncisi düzenlenen "Kemaliye Uluslararasi Kültür ve Doga Sporlari Senlikleri" kapsaminda yapilan dragon bot yarislari nefes kesti.

Kaymakamlik, Belediye ve Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfinin (KEMAV) ortaklasa düzenledigi 200 sporcunun katildigi senliklerde, dragon bot yarislari ile ziplin düzenlendi.

Karasu Nehri'nde Kaymakam Emre Yesilbas'in da katildigi yarislarda, sporcular kiyasiya mücadele etti.

Çok sayida vatandasin izledigi yarislarda sporcularin zaman zaman attigi "Ne mutlu Türk'üm diyene" ve "Vatan sana canim feda" sloganlari kanyonda yankilandi.

Yarislarin ardindan Yesilbas, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kemaliye'nin her türlü su sporunda öncü oldugunu söyledi.

Dragon bot yarisinda kendi takiminin 2-1 galip gelmesinin sevincini yasadigini belirten Yesilbas, söyle konustu:

"Doktorlarimizi 2-1 yendik. Yenmek istemezdik ama yendik. Bugün burada baslayan festivalle, Kemaliye'de her türlü sporun yapildigini gösterdik. Dogal ve mimari güzelliklerinin yani sira kültürü ve sanatiyla ön plana çikan ilçemiz bu tür spor etkinliklerinin yapilmasi imkanini da sunuyor. Bugün baslayan ve 4 Temmuz'da bitecek festivalde çesitli aktiviteler olacak. Drogana ilk kez bindim ve soluk soluga kaldigim bir andi. Akantiya karsi, yukari gitmek zorlu bir sey."

Drogan yarislarina katilan sporculardan Seyma Mengi ise heyecanli ve eglenceli bir gün geçirdigini, ilk kez bu sporu yaptigini söyledi.

Kemaliye Doga Sporlari Baskani Dilsad Özpan da festivalin her yil yeni etkinliklerle renklendirildigini, gelen misafirlerin de bundan büyük bir keyif aldigini ifade etti.

Ilçede 4 gün sürecek olan etkinlikler kapsaminda sporcular ayrica Gabari bölgesinde "Demir Yol" adi verilen ve 517 demir basamaktan olusan "Via Ferrata" parkuruna tirmanacak, buradan "Cennete açilan kapi" adi verilen platformdan wingsuit atlayisi gerçeklestirecek.

Karanlik Kanyon'da, "Sirat on Firat" hattindan basejump etkinliginin de yapilacagi festivalde, sehitler anisina 50 sporcunun katilimiyla yüzme, bisiklet, kano, dragon bot yarislari gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA