Kayseri'den Suriye'deki Ihtiyaç Sahiplerine 5 Tir Un, 2 Tir Patates Gönderildi

Kayseri'de, Suriye'nin farkli bölgelerindeki ihtiyaç sahipleri için toplanan un ve patates yüklü 7 tir, törenle ugurlandi.

Kayseri Il Müftülügü ile Türkiye Diyanet Vakfi Kayseri Subesince "Yolun Iyilik Olsun" sloganiyla düzenlenen kampanya kapsaminda, hayirseverlerin katkilariyla toplanan yardimlari tasiyan tirlarin ugurlanmasi amaciyla Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi otoparkinda tören düzenlendi.

Il Müftüsü Sahin Güven, burada yaptigi konusmada, 2016'dan bu yana Suriye'ye kentten 692 tir yardim malzemesi yollandigini, bugün de 5 tir un ve 2 tir patates gönderilecegini belirtti.

Yardimlari Kayseri'nin hayirsever is insanlarinin karsiladigini dile getiren Güven, "Bizleri de vesile kiliyorlar, biz de yardimlari ihtiyaç sahiplerine ulastiriyoruz. Bundan sonra da bu kardeslerimizin ihtiyaçlarini gidermeye devam edecegiz. Bu, biz Müslümanlarin görevidir diye düsünüyoruz." dedi.

Güven, Kayseri'nin vekalet yoluyla kurban kesimi ve bagisinda besinci sirada yer aldigini, bu yil Türkiye Diyanet Vakfinin vekalet yoluyla kurban kesiminin büyük çogunlugu salgin dolayisiyla zor günler yasayan vatandaslar için yurt içine yönlendirecegini sözlerine ekledi.

Diyanet Isleri Baskanligi Rehberlik ve Teftis Kurulu Baskani Mehmet Fatih Karaca da yardimlarin toplanmasina katki veren hayirseverlere tesekkür etti.

Konusmalarindan ardindan dua okunarak tirlar ugurlandi.

Kaynak: AA