Istanbul'da PKK Operasyonu Açiklamasi Eylem Arayisindaki 2 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yapilan operasyonda eylem arayisinda oldugu ileri sürülen 2 süpheli yakalandi.

Istanbul'da PKK Operasyonu Açiklamasi Eylem Arayisindaki 2 Süpheli Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, bölücü örgütün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik sürdürülen çalismalar kapsaminda bir çalisma gerçeklestirdi.

Yürütülen sorusturma kapsaminda PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü adina kirsal alanda faaliyet yürüttükten sonra Suriye kirsal alanindan Türkiye’ye giris yaptigi tespit edilen ve Istanbul’da saklandiklari seklinde bilgiler elde edilen örgüt üyeleri ile PKK/KCK’nin gençlik yapilanmasi Devrimci Gençlik Hareketinde (DGH) Esenyurt’ta faaliyet gösterdikleri belirlenen bazi süphelileri takibe alan terör polisi, gece saatlerinde harekete geçti. Örgüt adina eylem arayisi içerisinde olabilecekleri degerlendirilen süphelilerin yakalanmasi için Istanbul’un 4 ayri ilçesinde 4 farkli adrese yapilan operasyonda 2 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Baskin yapilan adreslerdeki aramalarda çok sayida örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.

Yakalanan 2 örgüt üyesi, ifadeleri alinmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine götürüldü.

Zanlilarin emniyetteki ifade islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA