Israil'deki Yeni Kovid-19 Vakalarinin Yüzde 90'Inin Delta Varyanti Oldugu Bildirildi

Israil'de son günlerde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin yüzde 90'inin ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyanti oldugu belirtildi.

Israil'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, yeni vakalarin büyük kisminin Delta varyanti kaynakli olsa da hastaligi agir geçirenlerin sayisinin önceki dalgaya göre düsük oldugu ifade edildi.

Ülkede Aralik 2020'de baslayan üçüncü dalgada her 1000 vakadan ortalama 20-30'unun hastaligi agir geçirdigi, Delta varyantinda ise bunun 3-5 kisi oldugu dile getirildi.

Haberde, Delta varyantinda agir hasta sayisinin önceki dalgaya oranla daha düsük olmasinin nedenine iliskin bilgi verilmese de Israil'de nüfusun yüzde 55'ine yakinina Kovid-19 asisinin iki dozu da yapilmis durumda.

- Aktif vaka sayilari yeniden yükselise geçti

Ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantinin Israil'de hizli yayilmasi nedeniyle günlük Kovid-19 vakalari artmaya devam ediyor.

Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Israil'de dün 307 yeni vaka tespit edildigi ve bunun nisan ayindan bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayisi oldugu kaydedildi.

Ülkede 6 Haziran'da 216'ya kadar düsen aktif vaka sayisi, son günlerdeki artisla 2 bin 54'e yükseldi.

Kaynak: AA