Is Dünyasinda Kadinlarin Gücünü Artiracak Isbirligi

Kadin girisimcilerin is hayatina entegrasyonunun saglanmasi amaciyla TIM bünyesinde olusturulan TIM Kadin Konseyi çalismalarina devam ediyor. TIM Baskani Ismail Gülle “Protokol, is dünyasinda kadinlarimizin gücünü artiracak" dedi.

Is Dünyasinda Kadinlarin Gücünü Artiracak Isbirligi


61 ihracatçi birligi, 27 sektör ile 100 bin ihracatçinin tek çati kurulusu olan Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM), ‘Dis Ticaret Fazlasi Veren Türkiye’ hedefine ulasmak için çalismalarina devam ediyor. Is dünyasinda temsil edilen kadin sayisinin artmasi, kadin girisimcilerin is hayatina entegrasyonunun saglanmasi amaciyla TIM bünyesinde olusturulan TIM Kadin Konseyi, MÜSIAD Kadin Komitesi ile ikili iliskileri gelistirmek için is birligine gitti. Ortak çalisma alanlarinda ve çalisanlar arasinda ortaklik iliskilerin gelistirilmesini amaçlayan is birligi protokolü, TIM Kadin Konseyi Baskan Yardimcisi Melisa Tokgöz Mutlu ile MÜSIAD Kadin Komitesi Baskani Müge Öz tarafindan imzalandi.

Is birligiyle ilgili konusan TIM Baskani Ismail Gülle “Protokol, is dünyasinda kadinlarimizin gücünü artiracak. TIM Kadin Konseyi ve MÜSIAD Kadin Komitesi üyelerimizin her biri firmalarinda önemli islere imza atiyor; Türkiye markasinin gelisimine, katma degerli ihracata katki sagliyor” dedi.

"Türkiye markasinin gelisimine katki sagliyorlar"

Imza töreninde konusan TIM Baskani Ismail Gülle, yapilan protokolün is dünyasinda kadinlarin gücünün artirilmasina önemli bir katki saglayacagini vurguladi. TIM olarak kadin ihracatçi ve girisimci sayisini artirmak amaciyla Meclis bünyesinde, 2018 yilinda, TIM Kadin Konseyi’ni kurduklarini hatirlatan Gülle “Konsey, çok kisa bir süre içerisinde, TIM Women Export Talks’lardan fiziki ve sanal ticaret heyetlerine, Ihracatta Sifir Atik Projesi’nden TIM Kadin Sürdürülebilirlik Raporu’na kadar pek çok önemli projeye imza atti. Bugün aramizda bulunan TIM Kadin Konseyi ve MÜSIAD Kadin Komitesi üyelerimizin her biri firmalarinda önemli islere imza atiyor; Türkiye markasinin gelisimine, katma degerli ihracata katki sagliyor” diye konustu.

“Girisimcilere sagladigimiz destekleri artirmaliyiz”

Ülkemizdeki kadin girisimcilerin durumuna dikkat çeken Gülle, "2020 verilerine göre; Türkiye’de kurucusu veya ortagi kadin olan ‘startup’larin orani yalnizca yüzde 14. Söz konusu ‘startup’larin aldiklari yatirim orani ise 43 milyon dolar ile toplam yatirimlarin yüzde 30’u seviyesinde. Ilk 10 yatirim içerisinde TIM-TEB Girisim Evi’nden 3 kadin girisimcimiz de yer aliyor. En az bir kadin ortagi olan girisim sermayesi firma orani Türkiye’de yüzde 22 iken, bu oran ABD’de yüzde 35... Rakamlar açik bir sekilde gösteriyor ki, kadin girisimci sayimizi ve girisimcilere sagladigimiz tüm destekleri artirmamiz gerekiyor. Bu anlamda, önemli bir adim atiyoruz. Çalisma alanlarimizda ve çalisanlarimiz arasinda ortak hareket kabiliyetimizin ve karsilikli is birligi iliskilerinin gelistirilmesini saglamak amaciyla bu protokolü imzaliyoruz’’ açiklamalarinda bulundu.

Protokol neleri kapsiyor?

Protokolle birlikte, is birligi projeleri kapsaminda gerçeklesecek yurt içi ve yurt disi faaliyetlerinde iki kurulusun birbirine destek saglayacagini dile getiren Gülle “Iki kurulus, yurt disinda gerçeklesen etkinlikler çerçevesinde, pazar arastirmalari, ticari fuar ve sergilerle ticari heyet organizasyonlarinda üyelerine duyurular yapacak; katilimlarini tesvik edecek. Bununla birlikte egitimler, seminerler, Ortak Avrupa Birligi projeleri, ticari heyet ziyaretleri ve ikili görüsmeler konularinda anlamli bir is birligi kültürü gelistirecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA