Iran'da Görme Engelli Sanatçi 50'Nin Üzerinde Müzik Aleti Çaliyor

Iran’da dogustan görme engelli müzik ögretmeni Behnam Cavid, 50’inin üzerinde müzik aleti çalabiliyor.

Iran'da Görme Engelli Sanatçi 50'Nin Üzerinde Müzik Aleti Çaliyor
Iran’da dogustan görme engelli Behnam Cavid, 12 yasinda basladigi müzik serüvenine bugün müzik ögretmenligi yaparak devam ediyor. Baskent Tahran’da yasayan ve 50’nin üzerinde müzik aleti çalabilen Cavid, korona virüs pandemisi nedeniyle ögrencilerine artik evinde ders veriyor. Evinin bir odasini tamamen müzik aletlerine ayiran Cavid, Iran’in geleneksel müzik aletlerinin yani sira klasik enstrümanlari da çalabiliyor.

BEHNAM CAVID, MÜZIK SAYESINDE HAYATA TUTUNDUGUNU VE YALNIZLIK HISSETMEDIGINI BELIRTIYOR

Müzik aleti çalmaya kiz kardesinden ögrendigi setar ile basladigini ifade eden Cavid, "Tombak ile müzige devam ettim. Müzigi gerçekten çok sevmistim ve müzik ögretmenime de ayri bir ilgim olusmustu. Babam bana madem müzik ögretmeninin yanina bu kadar gitmek istiyorsun, yaninda tar da götür. Bu bahane ile tar da ögrenmis olursun dedi.

Bu sekilde tar, setar ve kamança çalmayi ögrenmis oldum. Telli çalgilar arasindan daha sonra Türkiye’de çalinan baglamayi ögrendim. Teknigi ve sesi hosuma gittigi için ögrenmek istemistim" ifadelerini kullandi.

Müzigin hayatinda önemli bir yeri oldugunu söyleyen Cavid, “Yasamimda her seyim ve tüm hedefim müzikti ve hala da öyle. Eger bu dünyaya bir kez daha gelme gibi bir kural olsaydi ben yine müzigi seçerdim. Gerçekten müzigi seviyorum. Bazi günler sabahtan aksama kadar yalniz kalsam da müzik sayesinde yalnizligi hissetmiyorum. Müzik sayesinde çok iyi dostlar da buldum. Bu dostlarimi dünyalara degismem ve çogu zaman bu dostlarim bana sevk ve heyecan veriyor" dedi.

Kaynak: İHA