Irak'in Ur Kenti Haci Olmak Isteyen Hristiyanlarin Ziyaretine Açiliyor

Vatikan'daki Hristiyan Turizm ve Hac Kurumu Baskani ile Irak Disisleri Bakani Fuad Hüseyin arasinda varilan anlasmaya göre ilk açilista kenti 13 bin Hristiyan ziyaret edecek.

Irak'in Zikar vilayetinde yer alan ve Hazreti Ibrahim'in dogdugu yer olduguna inanilan antik Ur kenti ilk açilisinda haci olmak isteyen 13 bin Hristiyan'i agirlamaya hazirlaniyor.

Zikar Tarihi Eserler Kurumu Baskani Amir Abdurrezzak, devlete ait "Sabah" gazetesine yaptigi açiklamada, "Vatikan'daki Hristiyan Turizm ve Hac Kurumu Baskani ile Disisleri Bakani Fuad Hüseyin, söz konusu ziyaret konusunda anlasti." dedi.

Hristiyanlarin bu ziyaretinin ne zaman gerçeklesecegine iliskin net bir tarih vermeyen Abdurrezzak, "Bu hac ziyaretiyle, Ur kentine yapilmis en büyük Hristiyan akini gerçeklesecek. Ilk açilista 13 bin Hristiyan'in bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu sekilde bölgeye düzenli olarak aylik hac ziyaretleri gerçeklesecek ve bu ziyaretler kentin turizm açisindan canlanmasini saglayacak." diye konustu.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baskani Papa Franciscus, geçen mart ayinda geldigi Irak'ta Hazreti Ibrahim'in dogdugu yer olduguna inanilan antik Ur kentini de ziyaret etmisti. Antik Ur kentinin haci olmak isteyen Hristiyanlarin ziyaretine açilmasi bu ziyarette de gündeme gelmisti.

Irak'ta Müslüman Arap, Kürt ve Türkmenlerin yani sira Hristiyanlar da yasiyor.
Kaynak: AA