HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu, 'Bizim HDP Ile Yakinlasmamiz Mümkün Degil'

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, "HDP bugünkü hal üzerinde olmaya devam ederse, bizim HDP ile yakinlasmamiz mümkün degil. Eger kendilerini düzeltirlerse o zaman her parti ile görüstügümüz gibi onlarla da görüsebiliriz" dedi.

HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu, 'Bizim HDP Ile Yakinlasmamiz Mümkün Degil'
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, bir otelde basin toplantisi düzenledi.

Yapicioglu, “HDP bugünkü hal üzerinde olmaya devam ederse, bizim HDP ile yakinlasmamiz mümkün degil. HDP iradesini baska yere teslim ettigi müddetçe veya kendi siyasi hedefi için toplumun genelini tehlikeli sulara ittigi müddetçe bu tarz siyasetle bizim bir araya gelmemiz mümkün degil. Eger kendilerini düzeltirlerse o zaman her parti ile görüstügümüz gibi onlarla da görüsebiliriz. Hatta memleketin bazi sorunlari çözmek için ortak çalismalarda yürütebiliriz. Ama bugün itibari ile yürüttükleri siyasetle buna çok uzaklar ve bizim böyle bir siyaset tarzi ile yürüyebilecegimiz herhangi bir yol yoktur” diye konustu.



“Kapilari bir daha açilmayacak sekilde kitlememek lazim”

Yeni anayasa çalismalari yapilmasi gerektigini söyleyen Yapicioglu, “Biz yeni anayasanin Türkiye için ertelenemez acil bir ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz. Gerçekten bunun yapilabilecegine de inaniyoruz. Ama bazi sartlar var ve bu sartlarin basinda da siyasetin üslubu geliyor. Bugünkü üslup çok sert. Eger siz bu memleketi idare etmeye talipseniz ve digerleri de sizin siyasi rakiplerinizse bu sistem içerisinde yarin bir gün bir ittifak içinde de bulabilirsiniz. Dolayisiyla kapilari bir daha açilmayacak sekilde kilitlememek lazim. Ben inaniyorum ki herkesin sikayetçi oldugu bu anayasayi degistirmek için bir ortak bir zemin bulunabilir” dedi.

Kaynak: İHA