Hollanda'da Belçika'ya Ait F-16 Savas Uçagi Kalkis Sirasinda Binaya Çarpti Açiklamasi 2 Yarali

Hollanda’da Leeuwarden Hava Üssü’nde Belçika’ya ait bir F-16 tipi savas uçaginin, kalkis yapmaya hazirlandigi sirada bir binaya çapmasi sonucu 2 kisi yaralandi.

Hollanda’nin Leeuwarden kentinde yer alan askeri hava üssünde yürekleri agizlara getiren bir kaza meydana geldi. Belçika Hava Kuvvetleri tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, Belçika’ya ait FA-130 kuyruk numarali F-16 tipi savas uçaginin Leeuwarden Hava Üssü’nde kalkis yapmaya hazirlandigi sirada uçagin bir binaya çarptigi belirtildi. Açiklamada, yasanan olayda çarpma sonucu binada bulunan 2 kisinin yaralandigini aktaran Belçika Hava Kuvvetleri, F-16 pilotunun ise kendini uçaktan firlatma koltugu ile tahliye ettigini kaydederek, "Leeuwarden Hava Üssü’nde Belçika’ya ait F-16’nin operasyonu sirasinda bir olay yasandi. Pilot, firlatma koltugunu kullanmak zorunda kaldi" ifadelerini kullandi. Yasanan kaza sonrasinda ise patlama ve yangin meydana gelmedigi bildirildi.

Leeuwarden Hava Üssü tarafindan olaya iliskin yapilan açiklamada, kazanin nedeninin henüz belirlenemedigi ve olaya iliskin sorusturma baslatildigi belirtilerek, "Persembe sabahi Leeuwarden Hava Üssü’nde bir F-16 savas uçagiyla bir olay meydana geldi. Su anda durumun haritasini çikariyoruz. Daha fazlasi bilinir hale gelir gelmez daha fazla bilgi gelecektir" ifadelerine yer verildi.

Ayrica Belçika yerel basininda yayinlanan haberlerde ise, çarpma sonucu patlama meydana gelmezken, söz konusu kaza sonrasi olay yerinde yangin çiktigi, uçagin agir hasar aldigi ve F-16 pilotunun ise kendini uçaktan firlattigi sirasinda bacaginin kirildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA