HDP Önündeki Evlat Nöbeti Tutan Ailelerden CHP'ye Sert Tepki

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan aileler, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin bulunduklari otelde kendilerini ziyaret etmeden gittigini görünce sert tepki gösterdi. Ailelere “Çocuklarinizi hep beraber devletten isteyelim” diyen Hakverdi’ye ailelerden “4 tane agaç için dünyayi yiktiniz, adalet yürüyüsü yaptiniz, biz insan degil miyiz, gelin bizim içinde bir yürüyüs yapalim Ankara’ya kadar önden yürü yürüyecegim" cevabi geldi.

HDP Önündeki Evlat Nöbeti Tutan Ailelerden CHP'ye Sert Tepki


Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP Il Binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti korona virüse ragmen 668’inci gününde de devam ediyor. Bulunduklari otelde yemege gelen Ali Haydar Hakverdi, aileleri görünce arka taraftan kaçmak istedi, durumu fark eden aileler aracin önünü kesti. Milletvekiline çagrida bulunan aileler Hakverdi’ye sert tepki gösterdi. Ailelerle zorunlu görüsme yapan Hakverdi, oturduklari yerde ailelerin “Evlatlarimizi siz de HDP’den isteyin” istegine “Gelin beraber devletten isteyelim” cümlesiyle karsilasan aileler sinir krizi geçirdi. Evlatlarini HDP kaçirdigini belirten ailelerden kaçmak isteyen Hakverdi, Genel Baskan Yardimcisi ile görüsme saglayarak yarin aileleri ziyarete gelecegi sözü vererek aracina binip gitti. Yaklasik 1 saat süren gerginlik aninda aileler sinir krizi geçirdi. Oturduklari esnada HDP Milletvekili Saliha Aydeniz’in “Senin oglun hastadir getirecegim” konusmasini aktardigi esnada Hakverdi, Saliha Aydeniz’i tanimadigini belirtti.



“Derdinize ortak olmazsa istifa ederim”

Aileler Genel Baskaninin neden kendilerini görmedigini ve bir gün bile gelmedigini söyleyince Hakverdi, “Ben bu birlikteligi saglayacagim, açik yüreklilikle kocusacaksiniz, elestirin derdinize ortak olmazsa ben istifa ederim” deyince ailelerde 668 gündür neden istifa etmedigini sordu. Ailelerden Süleyman Aydin, “Siz HDP’ye destek veriyorsunuz, destek vermemis olsaydiniz çocuklarimiz gelecekti. Genel Baskaniniz ‘dostlarimizla iktidar olacagiz’ demiyor muydu ’Dostlariniz kimdir, HDP’dir, Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün partisi ne isi ver terör örgütüyle" diye konustu.

Ailelerden Celil Begdas ise gezi olaylarindan bahsederek “4 tane agaç için dünyayi yiktiniz, adalet yürüyüsü yaptiniz, biz insan degil miyiz, gelin bizim içinde bir yürüyüs yapalim Ankara’ya kadar önden yürü yürüyecegim” seklinde konustu.



“Ben bakan olsam bugün çözerim”

Hakverdi, “Bu is kimin sorunu kim çözecek” diye ailelere sorunca aileler ise “siz çözeceksiniz” deyince Hakverdi, “Ben bakan olsam bugün çözerim” dedi.

Ailelerden Abdullah Demir ise, “Seni kim Meclise gönderdi millet gönderdi, biz 2 yildir bu kapida hastalik kis demeden neden bizi görmemezlikten geliyorsun, sen benim yerimde olsan çocugunu Amerikan’in eline verseler kardes kardese vursa sen nasil milletvekilisin Mecliste duruyorsun da benimle beraber mücadele etmiyorsunuz nasil milletvekili olabilirsiniz” seklinde konustu.



“Bunu devletten isteyelim”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Bu mücadeleyi nasil yapalim mesela kimden isteyelim bunu devletten isteyelim” deyince ailelerden Hakverdi’ye cevap evladi için nöbet tutan baba Süleyman Aydin’dan geldi. Aydin, “Yok devletten degil siz devleti hep kiskirtiyorsunuz, devlet benim çocugumu daga göndermemis, benim çocugumu HDP, PKK’ya satti, biz senden rica ediyoruz sen bize çocuklarimizi devletten isteyelim diyorsun, benim çocugumu devlet götürmemis HDP götürmüs, devletten olmasa çoktan bize katliam yapmislardi” dedi.

Hakverdi, “Biz buraya 18 vekil geldik, temsiliyet olarak bir görüsme yapalim, ben bu iste yetkili degilim genel baskan yardimcimiz var onunla konusalim ben çok istiyorum konusalim” deyince aileler çadira davet etti. Hakverdi, ailelerden birinin cep telefonu numarasini alarak, “Yarin uygun saate size gelelim, bir söz anlasmasi yapalim, biz bize gerçekten konusalim, çikalim beraber açiklama yapalim söz mü, bunu nasil yapacagiz genel baskan yardimcimizla konusacagim bir araya gelecegiz söz” diyerek yarin görüsmek üzere ailelerin yanindan ayirildi.
Kaynak: İHA