GÜNCELLEME - Kastamonu'da Kanyondaki Suya Giren Dayi Ve Yegeni Boguldu

KÖY MUHTARININ AÇIKLAMALARI EKLENDI.

Kastamonu'nun Araç ilçesinde kanyondaki suya giren dayi ve yegeni boguldu.

Alinan bilgiye göre, ilçede esnaflik yapan Yasar Acar (37), Istanbul'dan ziyaretine gelen 12 yasindaki yegeni Çagatay Samet Tatlidil ile Oycali köyü Ova Mahallesi yakinlarindaki Cibis Kanyonu'na gitti.

Serinlemek için kanyondaki suya giren dayi ve yegeni boguldu.

Mahalleden gelen vatandaslar, suda bulduklari dayi Acar'in cesedini çikardi. Kayaliklarda sikisan yegeninin cesedine yaklasamayan vatandaslar durumu 112'ye bildirdi.

Bölgeye gelen Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ekipleri ile AFAD ekipleri kanyona girerek, çocugun cesedini çikardi.

Köy muhtari Mustafa Kamal, AA muhabirine, kanyona gezmeye çok sayida insan geldigini söyledi.

Yabacilarin da sik sik bölgeye geldigini kaydeden Kamal, "Çok kayalik bir kanyon burasi, yüzmek kolay degil. Bilmeyenler de geliyor. Biz defalarca girmesi yasak diyoruz ama basinda bekleyemiyoruz. Biz aslinda içme suyumuzu da buradan karsiliyoruz o yüzden girilesine karsiyiz. Kimse kusura bakmasin kizmasin ama tehlikeli oldugu için insanlarin buraya gelip suya girmesini istemiyoruz." dedi.

Olay hakkinda bilgi veren Kamal, söyle devam etti:

"Araç ilçesinden gelmisler. Yüzerken bogulmaya baslayinca imdat diye bagirmaya baslamislar. Asagidan gençler kurtarmak için gittiklerinde öldüklerini görmüs. Büyük olani suya girip çikarmislar ama yegeni kayanin altinda oldugu için çikaramamislar. Devletin bütün birimleri gelip çikardi."

Kaynak: AA