GÜNCELLEME 2 - Gaziantep'te Özel Bir Hastanede Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

Dumandan etkilenen 46 hasta baska hastanelere sevk edildi Yangin nedeniyle olusan dumanin tahliyesi tamamlandi Hastanenin genel koordinatörü Dr. Cezmi Ük: 'Hastanemizde toplam 46 hasta vardi. Çok sükür herhangi bir atesle temas yok' Gaziantep Valiligi: 'Hastalar arasinda zehirlenme ve benzeri olumsuzluklar yasanmamistir. Incelemeler devam etmektedir'DETAYLAR VE VALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI

Gaziantep'te özel bir hastanede çikan yangin kontrol altina alindi.

Merkez Sahinbey ilçesi Tepebasi Mahallesi'nde bulunan özel hastanenin kardiyoloji bölümünde yangin çikti.

Ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangina müdahale etti.

Bu arada hastanede tedavi gören ve dumandan etkilenen bazi hastalar hastanenin çatisina uzatilan yangin merdiveniyle kurtarildi.

Yangin nedeniyle dumandan etkilenen 46 hastanin çevredeki baska hastanelere nakledildigi ögrenildi.

Yangini kontrol altina alan itfaiye ekiplerinin, dumanin tahliyesine yönelik çalismalari da tamamlandi. Hastanede temizlik çalismalarina baslandi.

Valilikten yapilan açiklamada, saat 05.15 sularinda çikan yanginin klima bölümünden kaynaklandiginin degerlendirildigi kaydedilerek, "Yangin esnasinda toplamda 46 hasta saglikli bir sekilde tahliye edilmis, hastalar arasinda zehirlenme ve benzeri olumsuzluklar yasanmamistir. Incelemeler devam etmektedir." denildi.

- "Tedbir amaçli tüm hastalarimizi çikardik"

Hastanenin genel koordinatörü Dr. Cezmi Ük, AA muhabirine, ilk belirlemelere göre MR teknik odasinda yangin basladigini ifade etti.

Alevlerin hemen üst kisminda havalandirma sisteminin bulundugunu anlatan Ük, "Buradan içeriye duman basmaya baslayinca tedbir amaçli tüm hastalarimizi çikardik. Hastanemizde toplam 46 hasta vardi. Çok sükür herhangi bir atesle temas yok." dedi.

112 Acil Servis ekiplerine tesekkür eden Ük, hastanedeki tüm hastalarin yaklasik yarim saatte tahliye edildigini belirterek, "Hasta temasli olabilecek bir yerde çikmadi yangin. Arka taraftaki teknik bölümde çikmisti. O yüzden hastalarimizin durumu iyi." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA