Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne Yeni Üyeler Geldi

Kaçak yollarla Türkiye'ye sokulmak istenirken ele geçirilen, aralarinda lama, yilan ve papaganin da bulundugu 53 hayvan, kente getirildi.

Kaçak yollarla Türkiye'ye sokulmak istenirken ele geçirilen, aralarinda lama, yilan ve papaganin da bulundugu 53 hayvan, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildi.

Milli Parklar 1. Bölge Müdürlügünce, Istanbul'da ele geçirilen 29 papagan, 4 koati, 2 rakun, 2 alpaka ve 16 farkli türden yilanin, getirildikleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde saglik kontrolleri yapildi.

Daha sonra hayvanlar, yuvalarina yerlestirildi. Bu sirada hayvanat bahçesini ziyaret eden ögrenciler, hayvanlara ilgi gösterdi.

Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma Dairesi Baskani Celal Özsöyler, gazetecilere, bahçedeki hayvan ve tür sayisinin her geçen gün arttigini ifade ederek, "Hayvanlarimizin hepsini hayvanat bahçemize getirdik. Kendilerine uygun dogal barinaklarina ve karantinalarina biraktik. Artik kendilerini misafir edecegiz ve bakacagiz." diye konustu.

Hayvanat bahçesini herkesin gelip görmesi gerektigini anlatan Özsöyler, 2021'de yaklasik 1,5 milyon ziyaretçi agirladiklarini, kisa zamanda bu sayilarin çok daha üstüne çikmayi beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA