GAP Idaresi, Besni, Sincik Ve Tut Ilçesinin Entegre Projelerini Kabul Etti

Adiyaman’in Besni, Sincik ve Tut ilçelerinde istihdami artirmak ve ilçelerin ekonomisine tarimsal ve turizm anlaminda katki saglamak amaciyla 3 ilçe kaymakamligi tarafindan GAP Idaresi’ne sunulan 3 proje kabul edildi.

GAP Idaresi, Besni, Sincik Ve Tut Ilçesinin Entegre Projelerini Kabul Etti
Adiyaman Valiligi toplanti salonunda Vali Mahmut Çuhadar ve GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mehmet Açikgöz arasinda 3 projenin isbirligi protokolü imzalandi.

Imzalanan protokol ile Besni ilçesine bagli Atmali Köyünde Yöresel Ürün Pazar Yeri olusturulacak. Proje kapsaminda ilçenin tanitim basta olmak üzere, Besni’nin yöresel ürünlerinin pazarlanmasi ve kadinlarin üretimden pazarlamaya her basamakta yer edinmeleri amaçlaniyor.

Yine imzalanan sakli bahçe tut turizme açiliyor entegre kirsal kalkinma projesi ile ilçede hem ekonomik gelir seviyesi düsük aile isletmelerine fiziki alt yapi saglanmis olacak, hem de bölgenin turizmde markalasmasina katki saglanarak, kirsal turizme uygun konaklama alanlari olusturulup ilçenin sosyo-ekonomik gelisimine katki saglanmasi hedefleniyor.

Yine protokole göre 400 dekarlik alanda Antepfistigi ve Siirt Fistigi yetistiriciligi yapilmakta olan Sincik ilçesinde fistik kavlatma tesisi projesi ile de ilçede yetistirilen fistigin islenmesi için gerekli tesisin bulunmamasi, yas fistik olarak pazarlanmasinda sikintilarin yasanmasi ve fistik kavlama tesisi ile çiftçilerin ürünlerinin depolanarak katma deger saglanmasi amaçlaniyor.

Besni, Sincik ve Tut ilçe Kaymakamlarinin da hazir bulundugu imza töreninde Vali Mahmut Çuhadar ve GAP Idaresi Baskani Mehmet Açikgöz arasinda 3 ilçenin Entegre Kirsal Kalkinma Projelerinin protokolü imzalandi.

Vali Mahmut Çuhadar, üç ilçenin gelir seviyesini artirip istihdam ve sosyo-ekonomisine ciddi katki saglayacak projelerin hayirli ve ugurlu olmasini diledi.
Kaynak: İHA