'Elazig OSB'deki Tesis Yangini, Kontrol Altinda 10-12 Saat Devam Edebilir'

Elazig Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) tekstil atiklarinin bulundugu geri dönüsüm tesisinde çikan yangina 35 itfaiyeci 7 itfaiye araci, 4 su tankeri, 2 kepçe ile müdahalenin sürdügünü belirten Elazig Belediyesi Itfaiye Müdürü Ibrahim Halil Basgün, “7 noktada su ve köpük sikiyoruz. Biz kontrol altina aldik ama bu yangin, 10-12 saat devam eder” dedi.

'Elazig OSB'deki Tesis Yangini, Kontrol Altinda 10-12 Saat Devam Edebilir'
Yangin, merkeze bagli Yurtbasi beldesi sinirlarinda yer alan Elazig OSB’nin 9. kisminda yer alan tekstil atiklarinin bulundugu geri dönüsüm testisinde çikti. Alevlere teslim olan tesis, bekçinin haber vermesi üzerine Elazig Belediyesi Itfaiye Müdürlügü basta olmak üzere çok sayida ekip yangin bölgesine sevk edildi. Baska bir fabrikaya siçrama ihtimali alinan tedbirlerle bertaraf edilen ancak devam eden yangina 7 itfaiye araci, 4 su tankeri, 2 kepçe ve 35 itfaiyeci ile müdahalenin sürdügü belirtildi. Yanginin binadaki atiklar nedeniyle 10-12 saat devam edebilecegi kaydedildi.

“ Etrafa siçramamasi için tüm önlemleri aldik”

Atik tesisinde yangin ihbari geldigini animsatan Itfaiye Müdürü Ibrahim Halil Basgün, “Ilk etapta 3 ekip ve pesinden de 4 ekip daha çikardik. Belediyenin su tankerleri, kepçelerini de takviye olarak istedik. Tüm personelimizi topladik. 35 itfaiye eri ile suanda olay yerinde 7 noktada su ve köpük sikiyoruz. Kati atik oldugu için içeride yanan malzemelerin çogu petrol ürünler ve plastik malzeme. Ondan dolayi köpük sikiyoruz ki biran önce yangini söndürelim. Zaten etrafa siçramamasi için tüm önlemleri aldik. Suanda yangin sönünceye kadar burada mücadele edecegiz. 35 itfaiyeci 7 itfaiye araci, 4 su tankeri, 2 de belediye kepçesi ile müdahale devam ediyor. AFAD ekipleri, vali ve belediye baskan yardimcimiz buradalar. Belediye baskanimiz sürekli telefonlar bilgi aliyor. Siçrama tehlikesi yok”dedi.



“Yangin, 10-12 saat devam eder”

Kontrol altinda denildigi zaman hemen sönüyor gibi düsünülmemesi gerektigine deginen Basgün, ”Biz kontrol altina aldik ama bu yangin, 10-12 saat devam eder. Biz burada söndürme ve onun disinda da 4-5 saat daha sogutma çalismalari yapacagiz. Bu bir süreçtir. Bu süreçte tüm ekibimiz nöbetlese burada görev yapmaktadir. Allah bir daha bu tür afetleri yasatmasin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA