Edremit Belediyesi 'Ulusal Resim Çalistayi'yla Sanatçilari Van'da Bulusturdu

Van'in Edremit Belediyesi tarafindan düzenlenen "Ulusal Resim Çalistayi" farkli illerden gelen ressamlarin katimiyla basladi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Kent Meydani'nda 4 gün sürecek çalistayda film gösterimleri, çocuk etkinlikleri, sergiler ve konserler organize edilecek.

Yaklasik 5 ilden ulusal düzeyde 10 sanatçinin yani sira yerel sanatçilarinda yer aldigi etkinligin sanatçilar, Van Gölü sahillerini, Akmadar Adasi, Van kedisi, inci kefali, Engil Selalesi ve Kiz Kalesi'ni tuvallerine tasidi.

Belediye Baskani Ismail Say, sanatçilari ziyaret ederek, katilimlarindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara ve Istanbul basta olmak üzere çesitli illerden sanatçilari Edremit'te bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Say, "Bu etkinliklerin devamini getirecegiz. Çalistayimiz kapsaminda konserlerimiz, film gösterimleri ve sergilerimiz olacak. Pandeminin bitisi ile Edremit sanatin, turizmin ve kültürün merkezi olmaya devam edecek. Bu vesileyle tüm halkimizi Edremit'e bekliyoruz. Pandeminden uzak saglikli günler diliyoruz." ifadelerini kullandi.

Çalistaya katilan Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoglu, Edremit'te sanatin, sevginin, kardesligin birlestirici, evrensel gücüne bir kez daha sahit olduklarini söyledi.

Muhtesem bir doga ve denizle iç içe olduklarini belirten Karoglu, "7'den 70'e herkesi bir araya toplayan Edremit Belediyesi muhtesem bir etkinlige imza atti. Özellikle pandemi sürecinden hemen sonra böylesi bir çalismanin yapilmasi, ilk sayilacak bir hareketle sanatçilari bir arada toplayan bu paylasimi gerçeklestiren Edremit Belediyesi Baskanina sahsim ve sanatçilar adina tesekkür ederim. Iyi bir baslangiç oldu. Her yil bu faaliyetleri gerçeklestirerek çagdas sanat anlaminda üretilen eserlerin sergilenecegi bir galerinin, süreç içerisinde bir müzenin olusturulmasini diliyorum. Van, Dogu Anadolu'nun en muhtesem sehirlerinden biri. Burada sevgi var, dostluk var baris var. Sanata destek verenlere, sanatla birlikte yürüyenlere candan tesekkür ediyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA