Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan Konusmasini Kaldiran Youtube'a Tepki Açiklamasi

'Islam'a ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini görmezden gelen, terör örgütlerinin kara propagandalarina kolaylikla alan açan YouTube, Türk diplomatlarimizi sehit eden katil teröristlerle ilgili söylediklerimizi nefret suçu! sayiyor'.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, YouTube'un, Sehit Diplomatlar Sergisi'ndeki konusmasini "nefret söylemi" bahanesiyle Ülke TV'nin hesabindan kaldirmasina tepki gösterdi.

Altun, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, YouTube'un kaldirdigi konusmasina yer vererek, su ifadeleri kullandi:

"Üzülerek belirtmek istiyorum ki Sehit Diplomatlar Sergisi'nde yaptigim su konusma YouTube tarafindan sansürlendi. Bu konusma, sözüm ona nefret söylemi içeriyormus. Lütfen kulak verin ve siz karar verin. Bu çifte standarttir, bu riyakarliktir. Islam'a ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini görmezden gelen, terör örgütlerinin kara propagandalarina kolaylikla alan açan YouTube, Türk diplomatlarimizi sehit eden katil teröristlerle ilgili söylediklerimizi nefret suçu! sayiyor.

Hosunuza gitsin ya da gitmesin, her firsatta terörün dili, dini, irki olmadigini söyleyecegiz. Bir kere daha gördük ki her alanda oldugu gibi medya ve iletisim alaninda da yerli ve milli platformlara ihtiyacimiz var. Yasasin hakikat!"
Kaynak: AA