Bulgaristan'in Önde Gelen Üç Üniversitesinin Rektörü Edirne'de

Balkan üniversiteleriyle bilimsel, akademik ve kültürel baglarini yeni çalismalarla kuvvetlendiren Trakya Üniversitesi, Bulgaristan’in önemli üniversiteleri ve kurumlari ile temaslarda bulunmaya devam ediyor.

Bulgaristan'in Önde Gelen Üç Üniversitesinin Rektörü Edirne'de
Balkanlarla mevcut iliskileri sicak tutmak ve yeni iliskiler tesis etmek amaciyla görüsmelerine devam eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Bulgaristan’in önde gelen üniversitelerinin rektörleri ile birlikte Egitim ve Bilim Bakanligi temsilcisini Edirne’de agirladi. Bulgaristan Plovdiv Tip Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mariyana Murdjeva, Pleven Tip Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dobromir Dimitrov, Sofya Telekomünikasyon ve Posta Üniversitesi Rektörü Prof. Miglena Temelkova, Bulgaristan Egitim ve Bilim Bakani Danismani Kalin Kostov ve beraberindeki heyet, akademik ve bilimsel is birligi konularini görüsmek üzere Trakya Üniversitesine bir ziyaret gerçeklestirdi. Uluslararasi protokol, is birligi ve iki ülke arasindaki dostlugu pekistirmeye yönelik atilabilecek adimlarin görüsüldügü ziyarette Trakya Üniversitesinin tecrübeleri dogrultusunda akademik etkinlik ve is birlikleri, saglik, teknoloji ve inovasyon alaninda ortak projeler üretilmesi ve degisim programlarinin hayata geçirilmesi konulari ele alindi.

Egitim ve saglik basta olmak üzere Trakya Üniversitesinin bilim, teknoloji ve inovasyon alanindaki faaliyetlerinin aktarildigi ve karsilikli is birligi imkânlarinin degerlendirildigi görüsmelerde Trakya Üniversitesinin Tip Fakültesi, Teknopark ve TÜTAGEM birimleri hakkinda bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, birlikte çalismaya hazir ve istekli olduklarini belirtti.

Trakya Üniversitesi tip egitimi, teknoloji ve saglik hizmetleri alaninda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Bin 100 yatak kapasitesi, 117 yogun bakim yatagi, güçlü hekim kadrosu, akredite olmus egitim programlari, onkoloji merkezi, modern tibbin gerektirdigi tüm araç gereç ve cihazlarla donatilmis hastanemiz ile ayni zamanda bölgenin ve Balkanlarin en önemli saglik üssü konumundayiz. Bunun yaninda hemsire, fizyoterapist, beslenme uzmani, odyolog, saglik yöneticileri yetistiren Saglik Bilimleri Fakültemiz, Kesan’da yüksekokulumuz ve anestezist, laborant, radyoterapi ve tibbi görüntüleme teknikeri gibi saglik personelleri yetistiren meslek yüksekokulumuz var. Yine saglik alaninda eczacilik, dis hekimligi gibi fakültelerle güçlüyüz. TÜTAGEM bünyesinde her türlü ürün tahlili ve analizi yapabilecek kapasitede, uluslararasi akreditasyona sahip cihaz ve laboratuvarlarimiz mevcut. Bilisimden teknolojiye, egitimden AR-GE’ye kadar birçok alanda faaliyet gösteren Trakya Teknoparkimiz var. Bugün Trakya Teknopark, 90’in üzerinde firmasi ve yüzlerce çalisani ile bölgenin en önemli ve öncü teknoloji ve inovasyon merkezlerinin basinda geliyor. Trakya Üniversitesi olarak sahip oldugumuz tüm imkânlarimiz dogrultusunda her türlü is birligine açigiz” ifadelerini kullandi.

Karsilikli faydaya ve is birligine dayali bir iliski ve ortak anlayis gelistirilmesi konusundaki görüslerini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Trakya Üniversitesinin güçlü ve uzman oldugu bir diger konu da Balkanlar 42 bin ögrencimizin yaklasik 4 bini Balkanlardan. Yönümüz, odagimiz her zaman Balkanlar Bu kapsamda Balkan Üniversiteler Birligi’ne üye üniversitelerle de Balkanlarda önemli is birliklerine ve çalismalara imza atiyoruz. Trakya Üniversitesi olarak Türkiye ve Balkanlar arasinda uzun yillardir egitim, kültür, dostluk ve gönül köprüleri kuruyoruz. Türkiye ile Bulgaristan arasinda tarihten gelen güçlü dostluk baglari mevcut. Amacimiz bu baglari güçlendirerek devam ettirmek ve gelecege tasimak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA