Bombali Saldiri Hazirligindaki Terörist Ankara'da Yakalandi

Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdigi tespit edilen Suriye uyruklu 10 süpheliden birinde bombali düzeneklere baglanmaya hazir cep telefonu ele geçirildi Terör örgütü PKK/KCK'nin Suriye uzantisi PYD/YPG içinde egitim aldigi belirlenen süpheli ile onun irtibatta oldugu belirlenen 2 kisi tutuklandi Süphelilere ait dijital materyallerde Suriye'de hazirlanmis patlayici maddelere ait fotograflara ulasildi.

Ankara'da düzenlenen operasyonda yakalanan Suriye uyruklu teröristin üzerinden bombali düzeneklere baglanmaya hazir cep telefonu ele geçirildi.

AA muhabirinin edindigi bilgiye göre, istihbarat birimleri, son dönemde terör örgütü PKK/KCK ve Suriye yapilanmasi PYD/YPG'ye yönelik gerçeklestirilen operasyonlar üzerine terör örgütünün eylem hazirligi içinde oldugunu belirledi.

Ankara Emniyet Müdürlügü Istihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlükleri bünyesinde olusturulan Uluslararasi Risk Analiz Gruplari'nda görev yapan profil uzmanlari, Suriye'den kaçak yollarla geldikleri belirlenen süphelilerin izini sürdü.

Ankara'da düzenlenen operasyonda iki araç içinde bulunan Suriye uyruklu 10 kisiyi gözaltina alan ekipler, yakalanan süphelilerden H.H.C'nin üzerinden bombali düzeneklere baglanmaya hazir hale getirilmis cep telefonu ele geçirdi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan alinan talimatlar ile sorusturmayi derinlestiren ekipler, H.H.C'nin üzerinden çikan dijital materyalleri inceledi.

TEM Sube Müdürlügünün dijital ve siber inceleme birimince desifresi yapilan materyallerde, H.H.C'nin terör örgütü PYD/YPG içerisinde M.S. ve A.S. ile birlikte egitim aldigi tespit edilirken, örgütün sözde özel kuvvetler yapilanmasinin kullandigi elbiseler ve uzun namlulu silahlarla fotograflari ortaya çikti.

Bunun üzerine H.H.C'nin irtibatta oldugu M.S. ve A.S'nin adresini tespit eden polis ekipleri, süphelileri düzenledikleri operasyonla yakaladi.

Devam eden siber incelemelerde Suriye'de hazirlanmis patlayici maddelere ait fotograflara ulasildi.

- Bombali saldiri için Türkiye'ye geldigini itiraf etti

Gözaltina alinan kisilerin sorgusu için Istihbarat, TEM ve Bomba Imha ve Inceleme Sube Müdürlügünde görevli uzmanlardan özel ekip olusturulurken, süphelilerden H.H.C. Türkiye'ye bombali eylem yapmak için girdigini itiraf ederek, Suriye'de PYD/YPG içerisinde 7 aylik sürede M.S. ile birlikte yer aldigini anlatti.

Süphelilerin terör örgütü için Suriye'de faaliyet gösterdiklerini, ideolojik ve silahli egitim aldiklarini, örgüt için tünel ve menfez kazdiklari belirleyen ekipler, patlayici maddeler üzerine egitim alan H.H.C'nin para teklif edilerek bombali saldiri gerçeklestirmesi için Türkiye'ye gönderildigi bilgisine ulasti.

Ekipler süphelinin kaçak yollarla Suriye'den Türkiye'ye girisini saglayanlari da yakaladi.

- Adliyeye sevk edilen 3 süpheli tutuklandi

Sorgularinin ardindan silahli terör örgütüne üye olma ve PYD/YPG adina bombali eyleme tesebbüs suçlarindan adliyeye sevk edilen süphelilerden H.H.C, M.S. ve A.S. tutuklanirken, 3 süpheli de adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Türkiye'ye kaçak yollara giren diger yabanci uyruklu sahislar ise gerekli islemler için Ankara Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi.

Süphelilerin sorusturma esnasinda teshis ettigi, Istihbarat ve TEM ekiplerince desifre edilen örgüt mensuplarina yönelik çalismalarin derinlestirilerek sürdürüldügü bildirildi.
Kaynak: AA