Beyaz Saray, ABD'de Delta Varyantinin Sik Görüldügü Bölgelere Ekip Yollayacak

Beyaz Saray'in, asilama oranlarinin düsük oldugu ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantinin yogun görüldügü bölgelere ekip göndererek temas takibi yapacagi ve gerekli ekipmanlari saglayacagi bildirildi.

Beyaz Saray Koronavirüs Koordinatörü Jeff Zients, düzenledigi günlük basin toplantisinda, Beyaz Saray'in Delta varyantinin siklikla görüldügü ya da asilama oranlarinin düsük oldugu bölgelere ekipler gönderecegini belirtti.

Söz konusu ekibin, temas takibi, malzeme tedariki, test takibi gibi konularda yerel yetkililerle çalisacagini, yerel asilama merkezlerine de ek personel saglayacagini kaydeden Zients, gerekli personelin Saglik ve Insani Hizmetler Bakanligi ile Federal Acil Durum Yönetim Ajansi (FEMA) üzerinden saglanacagini sözlerine ekledi.

Ayni toplantida konusan ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky ise bulas orani yüksek Delta varyantinin asilama orani düsük topluluklar için büyük risk teskil ettiginin altini çizerek "Ülke geneline baktigimizda, pandemiyi bitirme yolunda büyük bir ilerleme kaydettigimizi görüyoruz. Ancak, eyalet ve sehir düzeyinde baktigimizda asilanmayi reddeden topluluklarin virüse karsi savunmasiz kaldigini ve Delta varyantinin yayilmaya basladigini görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA