Bayrampasa'da Bir Kadinin Otelde Bogularak Öldürülmesine Iliskin Davanin Görülmesine Baslandi

Bayrampasa'daki bir otelde çocuguyla kalan 43 yasindaki Ferdane Kurt'un iple bogularak öldürülmesine iliskin "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan hakkinda dava açilan tutuklu sanik Cemil Yar'in yargilanmasina baslandi.



Istanbul 19. Agir Ceza Mahkemesindeki ilk durusmaya tutuklu sanik Yar ile maktule Kurt'un ailesi katildi.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukatinin da hazir bulundugu durusmada sanik Yar'in savunmasi alindi.

Olay gecesine ait hiçbir sey hatirlamadigini öne süren Yar, otelde tanistiklari maktule ile bir süre sonra konusmaya basladiklarini söyledi.

Sanik Yar, olayin yasandigi odayi gösteren güvenlik kamerasinin yönünü maktulenin talebi üzerine olaydan önce degistirdigini ileri sürdü.

Sanigin avukati, müvekkilinin eylemi tasarlayarak islemedigini savunarak, müvekkilinin akil sagligiyla ilgili daha önce tedavi gördügünü iddia etti.

Durusmada daha sonra maktule Kurt'un oglu Oguzhan Bozkurt'un ifadesi alindi.

Bozkurt, "Benim annem vefat etti, 4 yasindaki kardesim annesiz kaldi. Adaletin duvarda yazilan yazidan ibaret olmadigini görmek istiyorum. Sikayetçiyim." dedi.

Beyanlarin ardindan ara kararini açiklayan mahkeme, sanigin tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Sanigin tedavi gördügü bildirilen Bakirköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi'nden tedavi evraklarinin istenmesine ve bu evraklarin Adli Tip Kurumu'na gönderilerek, isledigi fiilin hukuki boyutunu anlayip anlayamayacagina dair rapor istenilmesine hükmeden mahkeme heyeti durusmayi erteledi.

Durusmadan sonrasi adliye önünde basin mensuplarina konusan Oguzhan Bozkurt, durusmada sanigi görünce agladigini belirterek, "Annem çocuklarina gelecek kuran birisiydi. Sanik anneme iftiralar atiyor, hiçbiri dogru degil, ben hiçbirine inanmiyorum. Durusmada ben sanigi görecegimi bilmiyordum. Gelince gözyaslarimi tutamadim. Onu görünce ve söylediklerimi duyunca çok kötü oldum. Annesizlik çok kötü, tarifi yok." ifadelerini kullandi.

- Olayin geçmisi

Bayrampasa Muratpasa Mahallesi Tuna Caddesi'ndeki otelde resepsiyon görevlisi 2. kattaki bir odadan çocuk aglama seslerinin gelmesi üzerine yukari çikmis, kapiyi çaldiginda kimsenin açmamasi üzerine odaya giren görevliler, Ferdane Kurt'un hareketsiz yattigini görmüstü.

Iple bogularak öldürüldügü tespit edilen Kurt'un 3 yasindaki çocugu polis tarafindan koruma altina alinirken, olay yerinden kaçan Cemil Yar, yapilan çalismalar sonucu yakalanmisti.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Yar'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasi isteniyor.

Kaynak: AA