Baskan Arda, Sarniç'taki Is Dünyasiyla Bulustu

Izmir’in Gaziemir ilçesindeki Sarniç bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve is insanlariyla bir araya gelen Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, hayata geçirdigi ve planladigi projelerini anlatti. Baskan Halil Arda, “Sizlerin destegi, fikir ve önerileriyle Gaziemir’in potansiyelini dünyaya tanitacagiz” dedi

Baskan Arda, Sarniç'taki Is Dünyasiyla Bulustu
Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, bacasiz sanayinin merkezi olan Sarniç’ta faaliyet gösteren isletmelerin temsilcileriyle kahvaltida bir araya geldi. Toplantida, Belediye Baskani Halil Arda, projelerini sanayici ve is insanlarina anlatti. Baskan Arda, göreve gelir gelmez ilk hedeflerinin tasarruf, kamulastirma ve kamusal alanlari genisletme oldugunu vurguladi. Bu kapsamda temizlik araçlarini taserondan kurtararak 19 yeni temizlik araci satin aldiklarini, bu uygulama ile her ay belediyeye 440 bin lira tasarruf sagladiklarini da vurguladi.

Baskan Arda, uyguladiklari ekonomik tedbir ve mali disiplin sayesinde belediyenin su anda ne personele ne de piyasaya vadesi geçmis bir kurus borcu kalmadigini belirterek, “Pandemi süreciyle birlikte döviz çok yükseldi. Bugün olsa temizlik araçlarini alamayacak noktada olacaktik. Dogru zamanda yaptigimizi düsünüyorum. 2 milyon 800 bin liraya da tarihi bir evi kamulastirdik. Ekonomik anlamda aldigimiz kararlar, uyguladigimiz tasarruf, kamulastirma ve yeni kaynaklar yaratmamizin sayesinde iki yilda ekonomik olarak hedefimize ulastik” dedi.

Ilçede yasayan tüm vatandaslarin sorunlariyla ilgilendiklerini de anlatan Baskan Arda, “Sarniç’taki ecrimisil sorunundan, Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atiklar, Aktepe’deki kentsel dönüsüm ve hazine miktar fazlaliklarina kadar vatandaslarimizin magduriyetinin giderilmesi için çalisiyoruz” dedi.

Baskan Arda, sosyal markette ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarini söyledi.

Is insanlarina çagri yapan Baskan Arda, “Hayirsever tüm yurttaslarimizi sosyal markete bagis yapmaya davet ediyorum” dedi.

Cv Bank ile isveren ile is arayanlari bulusturduklarini dile getiren Baskan Arda, is insanlarindan personel ihtiyaçlarini Cv Bank’tan karsilamalarini istedi.

Katilimcilara, proje ve fikirleriyle Gaziemir’e katki koymalari çagrisi yapan, is insanlarindan gelen talep ve önerileri de dinleyen Baskan Arda, “Ilçenin dinamigi olan siz is insanlarimizi çok önemsiyorum. Bugün sizinle fikirlerimi paylasmak ve sizlerin öneri ve taleplerinizi dinlemek için bir araya geldik. Sarniçta ne tür isyerlerimiz var, neler yapiliyor? Birlikte neler yapabiliriz, benim nerede olmami istiyorsunuz? Nerede olmami istiyorsaniz ben orada olacagim. Belediye olarak size her türlü destegi verecegiz” diye konustu.



"Sarniç’in potansiyelini tanitacagiz"

Kentlerin sahip oldugu degerleri, dinamikleri iyi degerlendirmesi gerektigini ifade eden Baskan Arda, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ilçemizi iyi tanimamiz, dinamiklerini iyi bilmemiz gerekiyor. Büyük bir potansiyelimiz var Sarniç bölgesinde. Sarniç’in potansiyelini dünyaya tanitmak için üç dilde brosür hazirlayacagiz. Bütün çabam bundan sonra uluslararasi iliskiler ve bunun temelinde de insana yatirim olan egitim ve ekonomi olacak. Bu anlayisla egitim alaninda hayata geçirdigimiz ilk projemiz olan YABO ile yurt disinda lisans, lisansüstü, doktora ve yabanci dil programlarina burslu katilmak isteyen ögrencilere YABO’da ücretsiz danismanlik hizmeti veriyoruz.”

Is insanlarina yurt disinda yürütecekleri çalismalarda destek vereceklerini ifade eden Baskan Arda sözlerini söyle sürdürdü:

“Kurdugumuz dis iliskiler birimimiz YABO projesinin yaninda kardes belediye ve Avrupa Birligi projelerini de yürütüyor. Bu ofisten hepiniz faydalanabilirsiniz. Her türlü is birligine açigiz. Sizlerle birlikte çalismak istiyoruz. Sizlerin her zaman yanindayim. Sizlerle birlikte çalismak, Gaziemir’i dünyaya açmak istiyorum.”
Kaynak: İHA