Bakan Karaismailoglu, 'Kanal Istanbul Dünyayi Türkiye'ye Baglayacak'

Türkiye Denizcilik Zirvesi “Tersane Istanbul”da basladi. Zirvenin açilis oturumunda konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kanal Istanbul’un deniz ticaretine katacagi katkilardan bahsederek “Kanal Istanbul Dünyayi Türkiye’ye baglayacak. Kanal Istanbul ile ile ulasim sektöründe yeni bir çagin kapisini araliyoruz” dedi.

Bakan Karaismailoglu, 'Kanal Istanbul Dünyayi Türkiye'ye Baglayacak'


Türkiye Denizcilik Zirvesi Istanbul’da bulunan “Tersane Istanbul”da basladi.

Zirvenin açilis oturumuna Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ve birçok ziyaretçi katildi.

Zirvede konusan Bakan Karaismailoglu, deniz tasimaciliginin küresel ithalat ve ihracattaki öneminden bahsederek, Kanal Istanbul projesinin bu anlamda katacagi ivmeye vurgu yapti. Karaismailoglu, Kanal Istanbul’un ulasim sektöründe yeni çagin kapisini aralayacagini ve bu projenin Dünyayi Türkiye’ye baglayacagini söyledi.

Kanal Istanbul’un güvenligi hakkindaki sorulara da yanit veren Bakan Karaismailoglu, “Gerçeklestirdigimiz tüm modelleme ve similasyonlar göstermistir ki, Kanal Istanbul, Istanbul Bogazi’ndan 13 kat daha güvenli olacaktir” ifadesini kullandi.

“Deniz tasimaciligi küresel ithalat ve ihracatin bel kemigidir”

Deniz tasimaciliginin dünya ticaretindeki yeri ve önemini dile getiren Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Dünya ticaretinin yüzde 90’inini üstlenen deniz tasimaciligi, süphesiz ki dünya ekonomisinin, küresel ihracat ve ithalatin belkemigidir. Insanlarin yasam standartlarini belirleyen denizcilik, bir bakima insanlarin hayatlarinin her asamasina dokunmaktadir. Düsük maliyet ve verimlilik avantajiyla deniz tasimaciligi; sürdürülebilir ekonomik gelisim ve refah için olmazsa olmazdir. Denizyolu tasimaciligi; havayolu tasimaciligina göre 22 kat, karayolu tasimaciligina göre 7 kat, demiryolu tasimaciligina göre 3,5 kat daha ekonomiktir. Ayrica çok büyük miktardaki yüklerin bir seferde ve güvenli olarak tasinmasi, deniz tasimaciligini diger tasimacilik türlerine göre avantajli hale getirmektedir” dedi.



“Kanal Istanbul ile ulasim sektöründe yeni bir çagin kapisini araliyoruz”

Geçtigimiz günlerde ilk yapisinin temeli atilan Kanal Istanbul projesinin denizcilige saglayacagi faydalardan bahseden Bakan Karaismailoglu, “Tüm dünya denizcilerini yakindan ilgilendirdigini düsündügüm dünya deniz tasimaciligina yeni bir soluk getirecek Kanal Istanbul Projemizin ilk yapisi olan Sazlidere Baraji üzerine insa edilecek ilk köprümüzün temelini bes gün önce Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleri ile attik. Bu proje dünyada ve ülkemizde yasanan teknolojik ve ekonomik gelismeler, degisen ticari yönelimler ve gerek ülkemizin gerekse dünyanin ulastirma altyapilari konusundaki artan ihtiyaçlari dogrultusunda ortaya çikan bir vizyon projesidir. Istanbul Bogazi’ndaki keskin dönüsler ve sert akintilar, 54 iskelede günde 500 bin yolcu tasiyan sehir içi vapur ve feribotlarin olusturdugu sehir içi deniz trafigi gibi nedenlerin olusturdugu seyir zorlugu apaçik ortadadir. Montrö Bogazlar Sözlesmesi kapsaminda Istanbul Bogazi’ndan geçen gemi sayisi sözlesmenin imzalandigi 1930’lu yillarda ortalama 3 bin iken bugün ortalama 45 bin mertebelerindedir. Ancak Istanbul Bogazi’nin emniyetli yillik geçis kapasitesi 25 bindir. Mevcut trafik yüküyle bogazda seyir, can, mal ve çevre güvenliginin nasil tehdit altinda oldugu daha iyi anlasilmaktadir. Bölgesel ve global gelismeler dikkate alindiginda trafigin 2050’li yilarda 78 bin, 2070’li yillarda 86 bine ulasmasi bekleniyor. Bugün için bile büyük sorun teskil eden Bu kadar geminin bogaz dan geçmesi mümkün degildir. Istanbul Bogazi’na alternatif bir güzergâhin yapiminin önemi gün gibi ortadir. Kanal Istanbul’un uzunlugu 45 kilometre taban genisligi 275 metre ve derinligi 20,75 metre olacaktir. Proje tamamlandiginda Istanbul Bogazi ve çevresindeki vatandaslarimizin can ve mal güvenligini saglamasi ve Bogazin tarihsel ve kültürel dokusunu korumasinin yani sira; Istanbul Bogazi’nin trafik yükü hafifleyecek, bogaz giris ve çikislarinda bugün için yaklasik 2 güne ulasan, ilerde çok daha artacak beklemeler azalacaktir. Su an bile Marmara da bogazdan geçmeyi bekleyen onlarca geminin beklerken olusturdugu çevre kirliligi çok büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor” diye konustu.



“Kanal Istanbul, Istanbul Bogazindan 13 kat daha güvenli olacaktir”

Kanal Istanbul’un güvenligi ile ilgili açiklamada bulunan Karaismailoglu, “Gerçeklestirdigimiz tüm modelleme ve similasyonlar göstermistir ki, Kanal Istanbul, Istanbul Bogazi’ndan 13 kat daha güvenli olacaktir. Bu nedenle Kanal Istanbul, muhtemel bir deniz kazasi sonrasinda yasanabilecek olaylarin önlenmesi açisindan Türkiye için büyük önem arz etmektedir. Daha geçen hafta, seyir hâlindeki kargo gemisinin bir balikçi teknesine çarpmasi sonucu iki balikçimizin hayatini kaybetmesinin acisi yüregimizde. Bu da Istanbul Bogazi’nda alternatif bir geçis güzergâha ne denli ihtiyaç oldugunu apaçik gösteriyor. Mühendislik çalismalarinda 204 bilim insaninin görev aldigi Kanal Istanbul Projesi, dünyanin kavsak noktasindaki Istanbul Vadisi’nin ön plana çikarilmasinda ve sürdürülebilir yeni nesil bir sehir olusturularak Türkiye’de lojistik üs, teknoloji gelistirme ve yasam merkezi kurulmasinda önemli bir görevi de yerine getirecek” seklinde konustu.



“Kanal Istanbul Dünyayi Türkiye’ye baglayacak”

Bakan Karaismailoglu Kanal Istanbul ile birlikte Türkiye’nin ticarette daha etkin rol oynacagini belirterek, “Süveys Kanali’nda yasanan, küresel ticarete günde 9,6 milyar dolar zarar veren Ever Given kazasi hepimizin hafizalarinda hala tazedir. Ülkemizin ekonomik hedeflerine ulasmasi, toplumun refah seviyesinin yükseltilmesi amaçlariyla Kanal Istanbul’un etkin, verimli ve süratli bir sekilde yapilmasini hedefliyoruz. Kanal Istanbul ile Türkiye’nin denizyolu tasimaciligindaki rolü güçlenecek; Karadeniz, Türk Ticaret Gölü hâline dönüsecektir. Ülkemiz, uluslararasi ulastirma ve lojistik koridorlarindan daha fazla pay alacak ve küresel ticarette daha etkin rol oynayacak. Istanbul Havalimani, Kuzey Marmara Otoyolu, yapacagimiz limanlar, demiryolu baglantilari ve dünyanin en büyük projelerinden biri olan Kanal Istanbul “Dünyayi Türkiye’ye baglayacaktir”. Gelecegimizi tasarlayan stratejik bir hamle ve kelimenin tam anlamiyla vizyon projesi olan Kanal Istanbul ile aslinda ulastirma sektöründe yeni bir çagin kapisini araliyoruz” ifadelerini kullandi.

Türkiye tüm engellemelere ragmen büyüyor”

Büyüyen ve gelisen Türkiye’de denizciligin de gelismesi için her türlü destegin saglanacagini ifade eden Adil Karaismailoglu, “Türkiye büyüyor; hem de mücadele ettigi teröre ve engellemelere ragmen büyüyor. Çevresindeki ates çemberine ragmen büyüyor. Güçlenen Türkiye’yi çekemeyen iç ve dis mihraklarin beraber tezgâhladigi darbe tesebbüsüne ragmen hiz kesmeden büyüyor, yoluna devam ediyor. Türkiye, iktidara 19 yildir olan güven ve istikrar sayesinde büyüyor. Küresel problemlere gözünü yummayarak, bölgesel ve küresel baris ve dünyada adil bir yönetim saglamak için gerekli adimlari atarak büyüyor. Kamu yatirimlarini özel sektörün dinamizmiyle harmanlayarak, dünyanin giptayla izledigi projeleri gerçeklestirerek büyüyor. Bakanligimiz, ülke menfaatlerimizi gözeterek denizciligin gelismesi için de gereken her türlü çalismanin geregini yapmaya devam edecektir. Türkiye denizcilik alanindaki agirligini gelecekte daha fazla hissettirecek, rekabet gücünü yükselterek sektörde dünyanin önde gelen ülkelerinden olacaktir” diye konustu.



“Kanal Istanbul ile Türkiye’nin kalkinma tarihinde yepyeni bir sayfa açildi”

Zirvenin açilis oturumunda konusan bir baska isim Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, “Bugün Avrupa, Ortadogu ve Asya arasinda bir köprü olmamiz sebebiyle, sahip oldugumuz tasimacilik koridorlari ve limanlarimizla, deniz ticaretinde stratejik bir konumdayiz. Dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biridir. Asya ile Avrupa’yi birbirine baglayan, Akdeniz-Ege-Karadeniz aksinda tarih boyunca alternatifsiz bir suyolu olan bogaziyla kilit bir geçis noktasidir. Istanbul Bogazi’ndan 1930’larda yilda 3 bin gemi geçerken, bu rakam günümüzde 45 bine ulasti. Artik gemilerin boyu da 40-50 metre degil, 350 metreyi asti. Ayni zamanda, Istanbul’un 54 ayri iskelesinden günlük 2 bin gemi hareketi, yarim milyonu askin insan trafigi de söz konusu. Bu yük, gözbebegimiz olan bogazimizin tasiyabilecegi kapasiteyi fazlasiyla asiyor. 2050 yilinda dünyada deniz ticaretinin ulasacagi hacim ve bogazlardan geçecek gemilerin kapasitesini düsündügümüzde, Kanal Istanbul’la ne kadar önemli bir adim atildigi çok daha iyi anlasilmaktadir. Bildiginiz gibi, geçen hafta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle Türkiye’nin kalkinma tarihinde yepyeni bir sayfa açildi. Kanal Istanbul! Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Bismillah diyerek, denizlerimizdeki hakimiyetimizi pekistirecek asrin rüya projesi Kanal Istanbul’a Sazlidere Köprüsü ile geçen hafta ilk kazma vuruldu. Hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA