Almanya Istanbul Baskonsolosu Regenbrecht Trakya Üniversitesini Ziyaret Etti

Almanya Istanbul Baskonsolosu Johannes Regenbrecht ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesini (TÜ) ziyaret etti.

Baskonsolos Regenbrecht, ziyarette yaptigi konusmada, Almanya ve Türkiye arasinda bir köprü vazifesi görmeyi hedefledigini söyledi.

Trakya Üniversitesinin faaliyetleri ve projeleri hakkinda bilgi alan Regenbrecht, TÜ ile ortak çalismalar yapacaklarini aktardi.

Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer de ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Üniversitemizde 44 Alman vatandasi ögrencimiz egitim almaktadir. Egitim Fakültesinde Almanca Ögretmenligi, Edebiyat Fakültesinde de Almanca Mütercim Tercümanlik bölümleri ile egitim vermekteyiz. Ayrica müdürü oldugum Devlet Konservatuvari organizasyonu ile ünlü Alman bestekar ve müzisyen Ludwig van Beethoven'in 250. dogum gününü tam 9 saat süren ve Türkiye'de tek olan sempozyum ile kutladik. Trakya Üniversitesi kurumsal anlayis açisindan yeni is birliklerine her daim açiktir. Isbirliklerimizi ve etki alanimizi Almanya ile genisletmeye haziriz."

Ziyarette iki heyet arasinda, Kasim 2021’de açilmasi planlanan ve Türkiye’den Almanya’ya gerçeklestirilen göç anlasmasinin 60. yilina ithaf edilen Göç Sergisi ve Almanca egitiminde yasanan duraganlasmayi durdurmak adina yapilmasi planlanan ortak çalismalar da görüsüldü.

Kaynak: AA