AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Yapilan kamuoyu arastirmalari gösteriyor ki, bizi en düsük gösteren kamuoyu arastirmalarinda bile AK Parti'nin en yakin siyasi rakibiyle arasindaki puan farki 1012 hatta 15 puandan daha fazladir' 'Pandemi sartlari dolayisiyla halkla araya mesafe konmus olabilir. Hizla bunlari asmak ve gönüllerden düsmemeyi esas alan bir anlayisla siyasetimizi sürdürmek zorundayiz. Cumhurbaskanimizin milletvekilleriyle toplantilarinin ana amaci da budur' '(Kadina siddet) Amacimiz siddeti önlemek mi, bu siddetin konusulmasi üzerinden siyaset yapmak mi? Bizim amacimiz, insanlik suçu gördügümüz kadina karsi siddeti önleyecek hem hukuki tedbirlerimizi hem de mekanizmalarimizi gelistirmek' 'Hem seçim yasasinda hem siyasi partiler yasasinda MHP'nin görüsleri alindiktan sonra bir teklif ortaya çikacak. Meclis tatilinden sonra gündeme gelecek gibi görünüyor'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Yapilan kamuoyu arastirmalari gösteriyor ki, bizi en düsük gösteren kamuoyu arastirmalarinda bile AK Parti'nin en yakin siyasi rakibiyle arasindaki puan farki 10-12 hatta 15 puandan daha fazladir." dedi.

Kurtulmus, CNN Türk canli yayininda gündeme iliskin açiklamalarda bulundu, sorulari yanitladi.

Hayvanlarin korunmasina iliskin Meclis'e sunulan kanunun teklifi sorulan Kurtulmus, çok iyi hazirlanan, Türkiye kamuoyunda ciddi beklenti olusturan teklifin büyük bir ittifakla Meclis'ten geçecegini düsündügünü belirtti.

Kurtulmus, Meclis'teki isleyiste bir tikaniklik olmadigi takdirde kanun teklifinin bu dönemde yasalasacagini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan'in milletvekilleri ile toplantilar yapmasi ve basina yansiyan "Yaz aylarinda AK Parti sahaya inecek" seklinde haberler sorulan Kurtulmus, AK Parti'de kongrenin ertesi gününden itibaren 2023 seçim çalismalarina baslandigini söyledi.

AK Parti'nin sürekli sahada, halkla iç içe bir siyasi parti oldugunu söyleyen Kurtulmus, "Gönüllerde kalmak, gönüllerden düsmemek, büyük bir özveri gerektiriyor. Siyasetimizin temel ilkesi seffaf, hesap verebilir halkla iç içe olan, halkin rizasini, duasini kazanmayi esas almak. Biz bunu sürdürüyoruz." ifadelerini kullandi.

Kurtulmus, "AK Parti'nin siyasi ilkelerine aykiri davrananlarin oldugunu düsünüyor musunuz?" sorusu üzerine, insanin oldugu her yerde birtakim eksiklik ve yanlisliklarin olabilecegini, AK Parti'nin gönüllerden düsmedigini dile getirdi.

Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Yapilan kamuoyu arastirmalari gösteriyor ki, bizi en düsük gösteren kamuoyu arastirmalarinda bile AK Parti'nin en yakin siyasi rakibiyle arasindaki puan farki 10-12, hatta 15 puandan daha fazladir. Dolayisiyla AK Parti açik ara birinci parti olmayi sürdürüyor ama bu yetmez. Fildisi kulelerde oturarak siyaset olmaz. Milletimizin içerisinde, gönülleri onarmak, gönüllerde yer alabilmek önemli. Pandemi sartlari dolayisiyla halkla araya mesafe konmus olabilir. Hizla bunlari asmak ve gönüllerden düsmemeyi esas alan bir anlayisla siyasetimizi sürdürmek zorundayiz. Cumhurbaskanimizin, milletvekilleriyle toplantilarinin ana amaci da budur."

- Antalya'da iki kardesin istismari

Antalya'nin Elmali ilçesinde iki kardesin istismarina iliskin dava hakkinda görüsleri sorulan Kurtulmus, ilk anda çok kuvvetli sekilde sosyal medya üzerinden tepki verdiklerini söyledi.

Durumun kabul edilemez oldugunu anlatan Kurtulmus, "Ancak sunu da çok açik söylemek lazim. Hiç kimse internetin, sosyal medyanin bize verdigi kullanim kolayligindan istifade ederek kendilerini hakim ya da savci yerine koymasin. Davanin gizliligi, davadaki çocuklar, bebekler, ailenin korunmasi... Bütün bunlar, isimler neredeyse desifre olmus. Maalesef böyle dizi izler gibi bu isi karikatürize etmenin anlami olmadigini düsünüyorum. Çocuga karsi istismar konusunda büyük bir hassasiyetle bu isin üzerine gidilmesi gerekir." diye konustu.

Kurtulmus, "Katalog suçlarda somut delil konusunda 4. Yargi Paketi tekrar gözden geçirilecek mi?" sorusuna, su cevabi verdi:

"Katalog suçlarda hakim, genel bir teamül olarak tutuklama karari veriyor ama öyle davalar var ki; tutuklanmis, 1,5 sene yargilama devam etmis, sonunda berat karari vermis. Böyle çok vaka var, davalarda ortaya konan delillerin çok somut olmamasindan dolayi. Burada zanlinin magduriyetinin önlenmesi de herhalde hukukun kurallarindan birisidir. Bunun için birtakim somut delillerin olmasi ve bu delillerin savci tarafindan ifade edilmesi gerekir. Delilsiz bir yargilama sonucunda beraat etmis kimsenin bu süre içerisinde tutuklanmasinin olmamasi gibi bir elestiri var. Toplumun farkli kesimlerinden gelen çok kuvvetli bir elestiri bu. Özellikle cinsel suçlar ve çocuga karsi cinsel suçlar konusunda somut delil dedigimiz sey çok genis alan. Doktor raporu somut delil. Illaki çok daha somut bir delil olmasina gerek yok. Bu deliller yoksa insanlarin sonrasinda berat etmeleri mümkün olan davalarda çok uzun süre tutuklu kalmasinin önlenmesi mevcut bir talepti. Bu taleple ilgili tartismalar Meclis'teki komisyon görüsmelerinde büyük bir uyumla sürdürüldü. Söz, karar Meclis'in iradesindedir."

- Kadina karsi siddet

Numan Kurtulmus, "Istanbul Sözlesmesi'nden çekilme karari sonrasi belli kesimlerde ortaya çikan güven kaybi nasil giderilecek. Kadinlar endise etmeli midir?" sorusu üzerine, kadinlarin endise etmemesi gerektigini belirtti.

Kadina karsi siddetin bir insanlik suçu oldugunu söyleyen Kurtulmus, "Bunun egilip bükülmesi ve siyaset malzemesi yapilmasini fevkalade yadirgarim. Türkiye'de herhalde bir tane akli basinda vatandas ne kadina karsi siddetle savunur ne de çocuga karsi cinsel istismari savunur. Bu iki alan da siyasetin disindadir, insani meselelerdir. Amacimiz siddeti önlemek mi, bu siddetin konusulmasi üzerinden siyaset yapmak mi? Bizim amacimiz, insanlik suçu gördügümüz kadina karsi siddeti önleyecek hem hukuki tedbirlerimizi hem de mekanizmalarimizi gelistirmek. Bu insanlik meselesidir. Sadece kadinlarin meselesi degildir. Kadina Siddete Karsi 4. Ulusal Eylem Paketi de çok güzel uygulamalara vesile olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

- Siyasi partiler ve seçim kanunu

Siyasi partiler ve seçim kanuna iliskin düzenleme çalismasinin hangi asamada oldugu sorulan Kurtulmus, bu konunun AK Parti'de ayrintili çalisildigini ve belli bir taslagin olusturuldugunu animsatti.

Bu çalismalar yürütülürken Meclis aritmetigi içerisinde hareket edildigini dile getiren Kurtulmus, "Burada Cumhur Ittifaki'nin diger bileseni olan MHP'nin de bu konudaki fikirleri bizim için önemlidir, degerlidir. Hem seçim yasasinda hem siyasi partiler yasasinda MHP'nin görüsleri alindiktan sonra bir teklif ortaya çikacak. Meclis tatilinden sonra gündeme gelecek gibi görünüyor." dedi.???????
Kaynak: AA