Adanalilarin Yeni Eglencesi Arabada Sinema Keyfi

Yüregir Belediyesi’nin, geçen yil Adana’da baslattigi arabada sinema etkinligi bu yaz da ilgi gördü. Adanalilar, kisitlamali hayata veda edilen son aksamda araçlarinda sinema izleyerek açik havada sosyal bir etkinlige katilmanin keyfini yasadi.

Adanalilarin Yeni Eglencesi Arabada Sinema Keyfi
Yüregir Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü, arabada sinema etkinligiyle sinemaseverleri yeniden beyaz perde ile bulusturdu. Geçen yil pandemi sürecinde Adana’da ilk kez baslatilan etkinligin devaminda vatandaslar bu yil da covid-19 tedbirleri kapsaminda evlerinde kaldiklari dönem sonrasinda sinema izlemenin keyfini yasadi.

Yüregir Millet Bahçesi’nde gerçeklestirilen arabada sinema etkinligine araçlariyla katilan Adanalilara belediye ekipleri patlamis misir, çekirdek ve gazoz ikraminda bulundu. Açik alanda dev ekranda oynatilan filmin sesi radyo frekansi ile izleyenlerin araçlarinda duymalari saglandi. Saatler 20.00’i gösterdiginde etkinligin ilk filmi ‘Müslüm’ izleyiciyle bulustu.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, insanlarin uzun zamandir kisitlamalarla evde kaldigi, sinema ve tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin yapilamadigi bir dönemde arabada sinema etkinliginin yogun ilgi gördügünü söyledi.

Baskan Kocaispir, “Geçen yil Adana’mizda bir ilki gerçeklestirerek baslattigimiz etkinligimiz bu yil da ilk gününde ciddi bir katilim sagladi. Yogun ilgi için çok tesekkür ediyorum. Yaz boyunca her Çarsamba aksami bulusacagiz. Artik normallesmede yeni bir sürece giriyoruz. Adana’mizin bu tür sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere daha çok ihtiyaci olacak. Biz de vatandaslarimizin sanatla olan baginin taze kalmasi için üzerimize düseni sonuna kadar yerine getirmeye devam edecegiz. Emegi geçen bütün arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Adana’da yasayan ve Müslüm Gürses’e benzerligi ile dikkat çeken Bülent Sevik, Müslüm filmini izlemek için geldigi etkinlikte ilgi gördü. 1951 model klasik arabayla alana giris yapan Sevik, film öncesi ve sonrasi vatandaslarla sohbet etti, fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA