213 Haritadan Olusan 'Tekirdag Cografya Atlasi' Kentin Tanitimina Katki Saglayacak

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin: 'Türkiye cografyasina önemli bir mihenk tasi olacagina inandigimiz bu eserin benzer çalismalara da isik tutmasini arzu ediyoruz'

Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Cografya Bölüm Baskani Doç. Dr. Emre Özsahin ile Ögretim Üyesi Ilker Eroglu tarafindan hazirlanan ve içerisinde 213 harita bulunan "Tekirdag Cografya Atlasi"nin kentin tanitimina katki saglayacagi bildirildi.

Doç. Dr. Özsahin, AA muhabirine, atlasta Tekirdag'daki dogal ve beseri sistemleri kapsayan, çesitli tematik konulara ait birbirinden farkli analiz ve görsellestirme teknikleriyle hazirlanmis haritalarin oldugunu söyledi.

Haritalarin büyük bir titizlikle hazirlandigina isaret eden Özsahin, "Tekirdag Cografya Atlasi, ilk il atlasi olma özelligini tasiyor. Bunu hazirlamaktaki temel amacimiz Tekirdag'in tanitilmasi. Atlas herkesin rahatça anlayabilecegi haritalardan olusuyor. Içerigine baktigimizda 213 farkli harita bulunuyor. Haritalarin hazirlanmasinda cografi bilgi sistemlerine dayali yöntem ve teknikler kullanildi." dedi.

Özsahin, atlasta Tekirdag ile ilgili zengin bir içerik bulunduguna isaret ederek, "Burada ansiklopedik bilgiden ziyade görsellerle bilgiler sunuldu. Sadece yazili metinler olunca okuyucu sikilabiliyor. Görsellerle birlikte bilgiler de özet sekilde sunuldugunda daha çok kisiye hitap ediyor." diye konustu.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin de atlasi hazirlayan akademisyenlere tesekkür etti.

Sahin, "Tekirdag Cografya Atlasi'nin yerli ve milli imkanlarla hazirlanan ilk il sehir atlasi olmasi bakimindan mutluyuz. Türkiye cografyasina önemli bir mihenk tasi olacagina inandigimiz bu eserin benzer çalismalara da isik tutmasini arzu ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu ise Tekirdag Cografya Atlasi'nda kentin bitki örtüsünden yagislara, ulasimdan ticarete, sanayiden tarima, turizmden sagliga, insani ilgilendiren her seyin bulundugunu dile getirdi.

Kitabin hazirlanmasinda emegi geçen Asyaport Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Soyuer'e tesekkür eden Hacioglu, "Ilimize güzel bir eser kazandirildi. Sehrin tanitimina da katkisi olacaktir. Tekirdag'i tanimak isteyen bir insan bu kitabi tüm görselleriyle, haritalariyla birlikte inceledigi zaman kentle ilgili her türlü bilgi sahibi olabilir." dedi.

Kaynak: AA