Yesilyurt Belediyesi'nin Tarimsal Üretimleri Hiz Kazandi

Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasindaki çalismalar hakkinda bilgiler aktaran Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamis, Yesil Gida Seracilik, Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasi ve ücretsiz fide destekleriyle Yesilyurt’un tarimsal potansiyelini hareketlendirdiklerini söyledi.

Yesilyurt Belediyesi'nin Tarimsal Üretimleri Hiz Kazandi
Yesilyurt’un tarimsal potansiyelini hareketlendirecek yatirimlara agirlik veren Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi tarafindan hizmete sunulduktan sonra bölgedeki birçok yatirima örneklik teskil eden Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasinda bölge iklimine uygun hububat, bakliyat, meyve ve peyzaj gibi ürünlerin üretimlerine hiz verildi.



FMilli ekonominin daha iyi bir düzeye ulasmasi için canla basla çalistiklarini dile getiren Kamis, “Iki yil önce hizmete sunulan yaklasik 340 dönüme sahip Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahamizda öncelikle nohut, kuru fasulye ve çim üretimlerini gerçeklestirdik.2020 yili sonbahar döneminde ise sözlesmeli arpa ve bugday ekimlerine basladik. Sözlesmeli ekimini yaptigimiz hububat ve seymen cinsi arpa tohumumuz ve çesit bin 252 cinsi orijinal kademe bir bugday tohumundan olusuyor. Yaklasik 135 dekarlik alanda ekimini yaptigimiz hububatlarimizin hasadini kisa bir zaman sonra yapip, sertifikalandirma islemlerinden sonra piyasaya sürüp, milli ekonomiye katki sunmus olacagiz. Dünyayi kasip kavuran korona virüs salgini sürecinde tarimsal üretimin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha gözler önüne sermistir. Belediye olarak pandemi sürecinde tarimsal üretimde devamliligi saglayarak milli ekonomiye daha fazla katki saglamayi hedefliyoruz. Buradaki üretim alaninda hububat ve bakliyat üretimlerinin yani sira rulo çim ve süs bitkisi gibi ilçemizin farkli bölgelerindeki yesil alanlarda kullandigimiz peyzaj ürünlerini de yetistiriyoruz. 20 bin metrekare alan içerisinde ürettigimiz rulo çimlerimiz kesildikten sonra Beylerderesi Sehir Parkimizin ikinci etabinda yapimi süren Millet Bahçemizdeki yesil alanlarda degerlendirecegiz. Alanimizda yetistirdigimiz karaçam, mazi ve badem gibi orman ürünlerin yani sira Yesil Gida Seracilik alanimiz da ürettigimiz 100 bin adet hercai meneksemizi Park ve Bahçeler Müdürlügümüze teslim ederek ilçemizin daha fazla yesil alana kavusmasi için çalismaktayiz” dedi.



Meyvecilik alaninda bölgeye deger katacak hizmetler ürettiklerini ifade eden Kamis, “Gündüzbey ve Elemendik’te 25’er dekarlik bölgelere kurdugumuz Kiraz Bahçesi alanlarimizda cografi isaret tescil belgeli dalbasti kirazimiz ve kozluk visnesi yetistiriciligi hakkinda çiftçilerimize katki sunacagiz. Amacimiz, essiz lezzetlere sahip tarimsal ürünlerimizin kalitesini artirmaktir. Çiftçilerimize gerek teorik gerekse de pratik egitimler vererek dalbasti kirazimiz basta olmak üzere bölgemizin verimli topraklarinda yetisen ürünlerimizin dünyanin dört bir tarafindaki sofralarda daha fazla yer almasini hedefliyoruz. Belediye olarak her zaman çiftçilerimizin yanindayiz. Bölgemizdeki sebze üretiminin artirilmasi amaciyla 200 bin adet fidemizi ücretsiz bir sekilde çiftçilerimizle bulusturduk. Ziraat Mühendisi arkadaslarimiz sebze fidelerinin ekilmesi, sulamasi ve gübrelenmesi gibi tüm süreçlerini yakindan takip ediyorlar. Çiftçilerimize yetistirdikleri ürünleri rahat ve güvenli ortamlarda satmalari için pazar imkani da sunacagiz. Tarimsal hizmetlere büyük bir hassasiyet gösterip, atil durumdaki alanlarin tarima kazandirilmasi ve çiftçilerin daha iyi sartlarda üretim yapmasina ciddi destekler saglayan Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çinar’a verdigi desteklerden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum ” diye konustu.

Kaynak: İHA