'Türkiye'nin Gündemini Karanlik Mahvillerde Kurgulanan Senaryolara Teslim Etmedik'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Lagim çukuru olarak iddia edilen iftiralarin ve onlari ortaya atan mahvillerin pesinden gitmek ancak kendini oraya layik görenlerin isidir. Milletten umudunu kesenler, girtlaklarina kadar iç içe girdikleri terör örgütü yetmemis olacak ki simdi de suç örgütlerine bel baglamis durumdalar" dedi.

'Türkiye'nin Gündemini Karanlik Mahvillerde Kurgulanan Senaryolara Teslim Etmedik'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin grup toplantisinda konustu.

Meclis faaliyetlerinin yakindan takip edildigini belirten Erdogan, "Milletvekillerimizle gruplar halinde gerçeklestirdigimiz kahvaltili degerlendirme toplantilarimizi Brüksel ve Bakü’ye yapacagimiz ziyaretlerimizin ardindan 24 Haziran’da yeniden baslatiyoruz. Milli iradenin tecelligahi olan bu çati altinda ortaya konan her gayret, elde edilen her netice ülkemizi hedeflerine bir adim daha yaklastirmaktadir. 23 Nisan 1920’den beri elde edilen ve hizmet bayraginin bugünkü temsilcileri olan sizler artik çok daha büyük bir sorumlulukla karsi karsiyasiniz. Cumhuriyet tarihindeki en kapsamli ve iddiali vizyon programi olan 2023 hedefleri ile ülkemizi bulusturma misyonu sahiplerinin en basinda yasama boyutu ile mecliste, siyaset boyutu ile sehirlerimizde sizler geliyorsunuz. Biri Istiklal Harbi’ne, biri 15 Temmuz’da olmak üzere iki defa gazilik unvani ile sereflenen meclisimiz her dönemde zorlu imtihanlardan geçmistir. Vatanimizin dört bir yandan isgale ugradigi bir dönemde Ankara’da toplanan, egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir diyerek zafere ulastiran bu meclistir. Çok partili hayata geçisimizde tek parti fasizminin baskilarina ve kötü mirasina ragmen Türkiye’yi demokrasi ve milli irade üstünlügü ile yine bu meclis tanistirmistir" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, "Darbeler ve muhtiralar yaninda vesayetin sinsi oyunlariyla sürekli tökezletilen meclisimiz milletimizden aldigi güçle yeniden ülkemizi demokrasi rayina oturtmayi basarmistir. Meclisimiz son dönemlerde de birbiri ardina önemli imtihanlari alninin akiyla vermistir. Bunlardan biri önceki gün 6. yil dönümünü geride biraktigimiz 7 Haziran 2015 seçimleridir. Türkiye 2013 yilindaki Gezi olaylariyla baslayan karanlik senaryonun meclis peçesiyle 7 Haziran 2015 seçimlerinde karsilasmistir. Ülkemizin üzerine belirsizlik karabulutlarinin çöktürülmeye, eski Türkiye özlemlerinin tekrar canlandirilmaya çalisildigi, terör örgütleri eliyle siyasetin dizayn edilmeye kalkisildigi 7 Haziran 2015 seçimlerinin asla unutulmamasi gerekiyor. Bu seçimlerin ardindan Türkiye’nin Kasim 2015‘de bir yenileme seçimi, 15 Temmuz 2016‘da bir darbe girisimi, Nisan 2017’de yeni yönetim sistemi ile ilgili halk oylamasi, Haziran 2018’de bir erken seçim, Mart 2019’da mahalli seçim yasamistir. Ayni sekilde bu dönemde çukur eylemleriyle vatanimizin bütünlügüne, çesitli terör örgütü kullanilarak milletimizin güvenligine, Suriye’deki karmasa firsat bilinerek ülke sinirlarimizin dokunalmazligina ve ekonomimize saldirilmistir. Milletimizle birlikte omuz omuza vererek ülkeyi kaosa ve çöküse sürükleme oyununu bozduk. Milletimiz her seçimde bize verdigi güçlü destekle milli iradenin yanindan, arkasindan dolasarak ülkenin gelecegini karatmaya çalisanlarin heveslerini kursaklarinda birakmistir" diye konustu.

Türkiye’nin 2019 yilindan itibaren gerçeklestirdigi ve halen devam eden harekâtlarla güney sinirlarini güvence altina aldigini söyleyen Erdogan, "Türkiye, Dogu Akdeniz’den Libya’ya kadar pek çok hamleyle ülkemizi sahillerine hapsetme girisimlerine en etkili cevaplari vermistir. Yönetim sistemini degistirerek, tarihinin en önemli reformlarindan birini suhuletle hayata geçirmistir" ifadelerini kullandi.

"MILLI IRADENIN ÜSTÜNLÜGÜNE OLAN INANCIMIZI TEKRAR TEKRAR TAZELEDIK"

"Geçtigimiz yilin mart ayindan beri tüm dünya ile birlikte ülkemizi etkisi altina alan salgin süreci bu yogun dönemi yeni bir seviyeye tasimistir. Türkiye siyasetten güvenlige, ekonomiden sagliga kadar uzanan tüm sikintilarin üstesinden gelerek 84 milyon vatandasin her birinin hakkina, hukukuna, gelecegine sahip çikmistir" diyen Erdogan, "Milletimizden aldigimiz yetki ile biz de demokrasimizin ,islerligini ispatladik, milli iradenin üstünlügüne olan inancimizi tekrar tekrar tazeledik. En kapsamli reformlari dahi hayata geçirebilme reformlari hayata geçirebilme kabiliyetimizi gösterdik" dedi.



"TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINI KARANLIK MAHVILLERDE KURGULANAN SENARYOLARA TESLIM ETMEDIK"

Türkiye’nin bagimsizlik konusundaki tutumunun tüm dünyaya gösterildigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, "Bagimsizligimizdan taviz vermeyecegimizi cümle aleme gösterdik, terörle mücadeledeki samimiyetimizi ortaya koyduk. Halkimizin isini, asini, hayat standardini koruma husundaki azmimizi sergiledik. Her alanda sorumluluklarimizin geregini yerine getirerek eser ve hizmet siyasetimizin gücünü sergiledik. Verdigimiz mücadelenin hiçbirinde ülkemizin onurunu ve itibarini yere düsürmedik. Milletimizin basini yere egdirmedik. Bunu yaparken asla Türkiye’nin gündemini karanlik mahvillerde kurgulanan senaryolara teslim etmedik. Ülkemize ne su ya da bu dis gücün, ne onlarin piyon olarak kullandigi örgütlerin ne de içeride bu kirli senaryoya figüran yazilanlarin istikamet çizmesine izin vermedik" açiklamasinda bulundu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun açiklamalarina da tepki gösteren Erdogan sunlari söyledi:

"Dün CHP Genel Baskanligi koltugunda oturan zat çikmis, lagim çukuru olarak ifade ettigi bir takim iddialari meclis kürsüsünden tekrarliyor. Ayni kürsü PKK terör örgütü güdümündeki partinin savunma zemini haline dönüstürüldü. Ayni kürsü FETÖ’nün kumpas projelerine pervasizca alet edilmistir. Ayni kürsü nice yalanin, iftiranin, çarpitmanin mecrasi olarak kullanildi. Lagim çukuru olarak iddia edilen iftiralarin ve onlari ortaya atan mahvillerin pesinden gitmek ancak kendini oraya layik görenlerin isidir. Milletten umudunu kesenler, girtlaklarina kadar iç içe girdikleri terör örgütü yetmemis olacak ki simdi de suç örgütlerine bel baglamis durumdalar. Onurlu insanlarin basvurdugu istifa diye bir müessese vardir. Girdigi her seçimde ’su kadar oy alamazsam birakirim’ diyen ama her defasinda onurunu ayaklar altina alip arsizca koltugunda oturmaya devam edenler önce aynanin karsisina geçip bunu kendilerine söylemelidir. Türkiye’de hiç kimsenin bu haysiyet fukaralarindan onur ve haysiyet dersi almaya ihtiyaci yoktur" seklinde konustu.

"Bizim ülkemize yaptigimiz hizmetlerin sahidi bizatihi milletimizin kendisidir" diyen Erdogan, "Artik 75 yilini geride biraktigimiz çok partili siyasi hayatimizin armagani olan milli iradenin üstünlügü demokrasi, sandik gibi kazanimlar, darbelerin yol açtigi kesintilere ragmen ülkemizi en üst lige tasimistir. Bu basarida en büyük pay sahibi ülkemizin son 19 yilina damgasini vuran AK Parti’dir. Sadece parti degil ülke ve millet olarak hiçbir zaman mesellerimizi tartismak, konusmak ve çözümler üretmek için baskalarinin dayatmasina itibar etmedik. Ayni sekilde yolumuzu karanlik mahvillerin kirli senaryolarina göre belirlemedik. Bizim tek pusulamiz aziz milletimizdir. Milletimizin ihtiyaçlaridir, beklentileridir, talepleridir. Biz demokrasiyi, hukuku, adaleti birileri bize dayattigi için degil, milletimiz bunlara layik oldugu için en üst seviyede tesis etmenin gayreti içinde olduk. Biz 81 vilayetin her karisina damgasini vuran projelerimizi, eserlerimizi, hizmetlerimizi birileri mecbur kildigi için milletimiz buna layik oldugu için hayata geçirdik. Biz terör örgütü ile suç örgütleriyle mücadelemizi, sinirlarimiza yönelen tehditleri, egemenligimizi hedef alan saldirilari birilerinin yardimi ile degil milletimizle birlikte gögüsledik ve akamete ugrattik. Hal böyleyken AK Parti’yi israrla kirli senaryolarin içine yerlestirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün degildir" dedi.

(Hülya Keklik - Derya Yetim/IHA)
Kaynak: İHA