(Özel) Sele Maruz Kalan Itfaiye Sehidinin Babasi, Yetkililerin Ilgisizligine Isyan Etti

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi Hasanlar köyünde siddetli yagmur ve dolu sonucu ahir ve samanligini sel basan itfaiye sehidinin babasi Ismail Inal, yetkililerden yardim istedigi halde gerekli yardimin zamaninda gönderilmedigini iddia etti.

(Özel) Sele Maruz Kalan Itfaiye Sehidinin Babasi, Yetkililerin Ilgisizligine Isyan Etti
Hasanlar köyünde araliklarla yagan siddetli yagmur ve dolu sonucu ahir ve samanligini sel basan sehit itfaiye erinin babasi Ismail Inal, yagis sonrasi Tetik Deresi’nin üzerinde bulunan köprü altinin selin sürükledigi agaçlar yüzünden tikanmasi sonrasi dere kenarinda bulunan ahir ve samanliginin sel sulari altinda kaldigini söyledi.



Inal, ”Köprünün agzi tikaninca kabaran sel sulari ahir ve samanligimin bulundugu alana yöneldi. Ahirda bulunan ineklerim, yaklasik 200 saman balyasi ve onlarca yem çuvali ile sehit oglumun araci sel sularinin altinda kaldi. O esnada yetkililerden telefonla yardim istedim. Ancak gerekli yardimin zamaninda gelmemesi üzerine tikanan köprünün altini açma çalismasini Tarim Kooperatifinin kepçesi ile yapmak zorunda kaldik. Sag olsunlar muhtarimiz ve Kooperatif Baskanimiz çalismalara destek verdi. Eger zamaninda gerekli is makinesi gönderilseydi tikanan köprünün alti açilacak bizde sel sularina maruz kalmayacaktik” diye konustu.

Hasanlar köyünde siddetli yagmur ve dolu sonucu olusan sel sularinin yüzlerce dönüm ekili alani sular altinda biraktigi, ayrica dolunun sebze, meyve ve üzüm baglarinda zarara yol açtigi ögrenildi.

Ismail Inal’in oglu Mehmet Ali Inal, geçen yil Istanbul Kadiköy’de tatbikat sirasinda sepetli merdivenin kirilmasi sonucu hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA