Kaynanasi Ölmeden Mezarini Yaptirana Yüzde 50 Indirim

Mus’un Varto ilçesinde granit ve mermer isletmecisi Bayram Çetinkaya, kaynanasi ölmeden mezarini yaptirana yüzde 50 indirim kampanyasi baslatti.

Kaynanasi Ölmeden Mezarini Yaptirana Yüzde 50 Indirim
Varto ilçesinde granit ve mermer isletmecisi Bayram Çetinkaya, mezar tasi için ilginç bir kampanyaya imza atmisti. Ölmeden önce mezar tasini yaptiranlara yüzde 50 indirim uygulayan Çetinkaya, fiyatlarin 800 liradan baslayip 100 bin liraya kadar çiktigini söyleyerek, önceki kampanyasina bu seferde yeni bir kampanya ekleyerek kaynanasi ölmeden mezar yaptirmak isteyen eniste ve geline yüzde 50 indirim kampanyasi gerçeklestirdi.

Kültür Mahallesi’nde baba meslegi olan mermerciligi sürdüren Bayram Çetinkaya, mezar tasi için daha önce kampanya baslatmisti. 2017’de ölenler için yaptirilacak mermer için yüzde 20 indirim yapan Çetinkaya, ölmeden önce mezar tasi yaptiranlara ise yüzde 50 indirim uygulamasi yapmisti. Is yerinin önüne kampanyayla ilgili yazi koyan Çetinkaya, mezar tasi fiyatlarinin 800 liradan baslayip 100 bin liraya kadar çiktigini söyledi.

Çetinkaya, bugünlerde kaynanasi ölmeden mezar yaptiran enisteye ya da geline de yüzde 50 indirim kampanyasi baslattigini ifade etti.

Kampanyayi baslatmasina yasli ve kimsesiz bir kadinin vesile oldugunu söyleyen Çetinkaya, “Bir gün is yerime yasli bir teyze geldi. ’Kocama mezar yaptiracagim ama 3 ayda 600 lira maas aliyorum. Bu parayla geçineyim mi, yoksa mezar tasi mi yaptirayim’ dedi.

Ben de ’Olmaz öyle, çocugun yok mu’ dedim. O da ’Yok kimsem. Bir kocam vardi, o da öldü. Kendisine mezar tasi yaptiramadigim için geceleri rüyama geliyor ve agliyorum’ dedi.

Kendisine, biz de ucuz tasin olmadigini söyleyerek gönderdim. Aradan üç dört gün geçtikten sonra bu kadini rüyamda gördüm. Çok kötü oldum. Teyzeyi 20 gün sonra çarsida gördüm ve ne yaptigini sordum. O da hala mezar tasi yaptiramadigini söyleyince kendisine yardimci olacagimi belirttim. Kocasina güzel bir mezar tasi yaptim ve teyzede bunun karsiliginda üç ayda bir 100 lira ödüyor. Bu olaydan sonra islerim çok iyi gitmeye basladi.

Afyon merkezde bir mermer fabrikasi var. Bu olayi is yeri sahibi Yüksel Beye anlattim. Bana böyle bir kampanya baslatabilecegimi ve kendisinin de indirim yaparak destekleyecegini söyledi.

Ben de hiç düsünmeden kampanyayi baslattim. Ölmeden mezar tasi yaptirmak isteyenlerle notere gidip sözlesme imzaliyoruz. Geçen yil bir kisiyle böyle bir imza attik” dedi.

Meslektaslarini veya baska meslek gruplarini da çesitli kampanyalar baslatarak halka destek olmaya çagiran Çetinkaya, bu yilda kaynanasi ölmeyen eniste ve gelin için bir kampanya gerçeklestirdigini kaydetti.

Korona virüs hastaligi nedeniyle islerinin artigini dile getiren Çetinkaya, kaynanasi ölmeden mezarini yaptiranlar için de yüzde 50 indirim kampanyasi baslattigini belirtti.

Çetinkaya, bundan sonrada kimsesiz çocuklar için degisik kampanyalar yapacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA