Isparta'ya Gelin Olarak Geldiler, Kursta Tanisip Atölye Kurdular

Isparta’da yillar önce katildiklari Halk Egitim Merkezi kurslarinda tanisan 3 kadin arkadas, hayallerinin pesinden giderek dekoratif ahsap boyama atölyesi kurdu. 4 yildir basarili bir sekilde atölyede çalismalar yürüten 3 arkadas, bir yandan ürünlere farkli renklerle hayat verirken bir yandan da kursiyerlere egitimler veriyorlar.

Isparta'ya Gelin Olarak Geldiler, Kursta Tanisip Atölye Kurdular
Isparta’ya yillar önce gelin olarak gelen Ziraat Mühendisi Esman Anli, Harita Teknikeri Rabia Gülata ve ev hanimi Medine Bardak, katildiklari Halk Egitim Merkezi kurslarinda tanisti. Iyi bir dostluk kuran 3 arkadas kurslarda aldiklari egitimleri daha da gelistirerek, hayalini kurduklari dekoratif ahsap boyama atölyesi kurdu. Atölyede workshop düzenleyerek egitimler de veren 3 arkadas, dekoratif boyama, ahsap boyama, eski yenileme, mobilya yenileme gibi çalismalar yaparak ürünlere farkli renkler yansitiyorlar. Egitimlere katilan kadinlar da bos vakitlerinde atölyede boyama yaparak, hosça vakit geçiriyor.

“Isparta’da eksiklikten yola çikarak, büyüksehirlerdeki atölyeleri gezdik”

Atölyenin kurucularindan Esma Anli, Isparta’ya 20 yil önce gelin olarak geldigini, katildigi kurslarda Medine Bardak ve Rabia Gülata ile tanistigini söyledi.

Arkadaslariyla beraber yagli boyama, dekoratif boyama, taki ve rölyef gibi kurslar aldiklarini belirten Anli, “Bu sekilde kurslarda iyi bir arkadaslik olusturduk. Daha sonra Isparta’da bu anlamda eksiklik oldugunu fark ettik. Büyüksehirlerde özel atölyeleri gezdik. Atölyelerdeki çalismalar çok hosumuza gitti. Biz de ‘baslayalim bakalim devami nasil gelecek’ diyerek yola koyulduk. 4 yil oldu, çok yol kat ettik. Isparta’da farkli etkinlikler yapmaya çalisiyoruz” dedi.



“Atölyeye gelenlerin tam anlamiyla yararlanmasini istiyoruz”

Atölyede çesitli etkinlikler yaptiklarini anlatan Anli, “Workshoplar düzenliyoruz, dekoratif boyamalar yapiyoruz, eski yenileme yapiyoruz ki bu son zamanlarda geri dönüsüm tüm Türkiye ve dünya için çok önemli. Ayrica mobilya yenileme yapiyoruz ve hediyelik satislarimiz oluyor. Atölyemize gelen her bireyin tam anlamiyla buradan yararlanmasini ve egitimini alarak, güzel isler çikarmasini istiyoruz” diye konustu.



“Halen egitimlere katiliyoruz”

Atölye kurmak için halk egitim merkezinden aldiklari kurslarin yani sira özel derslere katildiklarini da kaydeden Esma Anli, “Seminerlere de katildik, hocalardan hizlandirilmis kurslar aldik. Tasarlama ve ilerlemenin sonu olmadigi için halen devam ediyoruz. Çünkü her yil farkli ürünler çikiyor onlarin tekniklerini ögrenmemiz gerekiyor” dedi.

Esma Anli, düzenledikleri kurslara genelde kadinlarin katildigini ancak erkeklerden de çok talep olmasina ragmen alanlarinin yetersiz olmasi nedeniyle kabul edemediklerini söyledi.



“4’üncü senemizdeyiz çok keyif alarak çalisiyoruz”

Atölye kurucularindan Rabia Gülata da Isparta’ya gelin olarak geldigini söyledi.

Arkadaslariyla halk egitim merkezi kurslarinda tanistiktan sonra böyle bir yola çiktiklarina deginen Gülata, “4’üncü senemizdeyiz, çok keyif alarak çalisiyoruz. Hanimlar buraya geldikleri için çok mutlular. Bayanlari atölyemize bekleriz” dedi.



“Atölyenin en yasli ögrencisiyim”

Atölyedeki egitimlere katilarak 2 yildir farkli çalismalar yapan Fatma Yilmaz, “Buranin en yasli ögrencisiyim. Buraya kendi evim gibi geliyorum. Yoksa bir tablo yapmisim, bir resim yapmisim çok önemli degil. Çocuklarimi ziyaret eder gibi geliyorum. 2 yildir çok güzel resimler, objeler yaptim. Yagli boyama, ahsap boyama gibi burada ne yapiliyorsa hepsiyle ilgileniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA