IHH Kurban Bayrami'nda 5 Milyon Kisiye Ulasmayi Hedefliyor

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, Kurban Bayrami'nda 65 ülkede 5 milyon kisiye ulasmayi hedefliyor.

IHH'dan yapilan açiklamada, 29 yildir gerçeklestirilen kurban çalismalarinda her yil onlarca ülkede milyonlarca insana yardim ulastirildigi belirtildi.

Bu yil Türkiye dahil 65 ülkede "Kurbanla Hatirla" sloganiyla çalisma yapilacagi vurgulanan açiklamada, yurt içi ve yurt disinda kurban bedelinin 1200 lira oldugu kaydedildi.

Açiklamada, "Vekalet yoluyla kurbanlarini IHH'ya bagislamak isteyen hayirseverler, kurban çalismalari için belirlenen ülkeler arasindan dilediginde kurbanini kestirip ihtiyaç sahiplerine ulastiracak. Kampanya kapsaminda geçen yil toplamda 82 bin 411 hisseyi 4 milyon muhtaca ulastiran IHH, bu yil bu rakamin üzerine çikmayi hedefliyor." denildi.

Kurban eti dagitilacak bölgelerde hayat kosullarinin iyilestirilmesine yönelik projelere de destek verilecegi aktarilirken, bu vesileyle Müslümanlar arasindaki kardeslik, paylasma ve dayanisma duygularinin güçlendirmesinin hedeflendigi ifade edildi.

Çalismalarda önceligin mülteci kamplarina, savas, dogal afet, kronik açlik ve yoksulluk ile mücadele eden bölgelere, yaslilara, kimsesizlere, dullara, yetimhanelere ve okullara verilecegi, bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Banglades, Arakan ve Dogu Türkistan'in ön planda tutulacagi belirtildi.

Kaynak: AA