HDP Es Genel Baskani Buldan, Partilerine Açilan Kapatma Davasini Degerlendirdi Açiklamasi

'Partimize yönelik bu kapatma girisiminin elbette hiçbir hakli sebebi ve hukuki dayanagi yoktur, elbette ki olamaz. Bunun tek sebebi vardir, o da HDP'nin temiz siyasetidir, HDP'nin esitlikçi, demokratik hedefleridir'

HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan, partilerine yönelik kapatma davasinin hakli sebebi ve hukuki dayanagi olmadigini savunarak, "Bunun tek sebebi vardir, o da HDP'nin temiz siyasetidir, HDP'nin esitlikçi, demokratik hedefleridir." dedi.

Avcilar'daki bir alisveris merkezindeki etkinlik salonunda gerçeklestirilen Halklarin Demokratik Kongresi (HDK) Kadin Meclislerinin 11. Olagan Genel Konferansi'nda konusan Buldan, partilesme süreçlerinin HDK ile basladigini anlatti.

Kadinlarin HDK üzerinden yürüttügü mücadelenin son derece degerli oldugunu belirten Buldan, "Siyasetteki kadin temsiliyetini ülke tarihinin en ileri seviyesine birlikte tasidik. Es baskanlik sistemini ortak mücadelemizde kurduk ve savunduk. Erkek sömürüsü ve siddetine karsi her yerde omuz omuza birlikte mücadele verdik." diye konustu.

- HDP'ye yönelik kapatma davasi

Kendileri ile demokratik siyaset zemininde mücadele edemeyenlerin güçlerini kirmaya çalistigini savunan Buldan, söyle devam etti:

"Partimiz HDP, yeni bir kapatma girisimiyle karsi karsiyadir. Partimize yönelik bu kapatma girisiminin elbette hiçbir hakli sebebi ve hukuki dayanagi yoktur, elbette ki olamaz. Bunun tek sebebi vardir, o da HDP'nin temiz siyasetidir, HDP'nin esitlikçi, demokratik hedefleridir."

Pervin Buldan, HDP'nin ilerleyisinin durdurulamayacagini dile getirerek, "Bu sesi hiç kimse kapatamayacaktir, hiç kimsenin gücü buna yetmeyecektir." degerlendirmesini yapti.

Kaynak: AA