Güney Afrikali Kadin Guinness'e Aday Açiklamasi 10 Bebek Birden Dogurdu

Güney Afrika’da Gosiame Thamara Sithole isimli kadin, 3’ü kiz olmak üzere tek seferde 10 bebek dünyaya getirdi. Guinness yetkilisi, olayin rekor olarak kayda geçebilmesi için arastirmalarin sürdügünü açikladi.

Güney Afrika’nin Pretoria kentinde 37 yasindaki Gosiame Thamara Sithole, hamileliginin 29. haftasinda sezaryenle yaptigi dogumda 10 bebek dünyaya getirdi. Guinness Dünya Rekorlari’na aday olan anne, 7 erkek ve 3 kiz bebek dogurdu. Anne ve bebeklerinin saglik durumlarinin iyi oldugu belirtildi. Gosiame Thamara’nin esi Teboho Tsotetsi Pazartesi gecesi gerçeklesen dogumdan sonra yerel basina yaptigi açiklamada, "7 erkek ve 3 kiz. Mutluyum. Duygusalim. Fazla konusamiyorum" ifadelerini kullandi. Tsotetsi, ultrasonda 8 bebegin görülmesinin ardindan 2 bebeginin daha olmasi karsisinda hayrete düstüklerini söyledi.

Ayrica çiftin 6 yasinda ikiz kiz çocuklarinin da oldugu ifade edildi.

Guinness Dünya Rekorlari temsilcisi, rekorun Güney Afrikali anneye geçmesi konusunun arastirildigini söyledi.

Yetkili, "Guinness Dünya Rekorlari, Gosiame Thamara Sithole’un dogumundan haberdar. Aileye tebriklerimizi gönderiyoruz. Su anda hem annenin hem de bebeklerin sagligi önem teskil ediyor. Bunu henüz bir rekor olarak dogrulamadik. Uzman danismanin yani sira kayit ekibimiz bunu arastiriyor" dedi.

Kaynak: İHA