'Güçlü Ve Mutlu Okul Projesi' Samsun'da Hayata Geçirildi

Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 2023 Egitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde hazirlanan ve pandemi dolayisiyla çocuklarin duygusal olarak güçlendirilmesini amaçlayan “Güçlü ve Mutlu Okul Projesi” hayata geçirildi.

'Güçlü Ve Mutlu Okul Projesi' Samsun'da Hayata Geçirildi
2023 Egitim Vizyon belgesinde belirtilen; “Bir yasam alani olarak okulu her bir çocugumuzun degerine deger, mutluluguna mutluluk katan evrensel, millî ve manevi erdemlerle birlikte yasam becerilerinin içsellestirildigi mekânlar olarak okullari güçlendirmek” hedefine yönelik olarak hazirlanan “Güçlü ve Mutlu Okul” isimli proje teorik degil pratik uygulamalari ile dikkat çekiyor.

Yüz yüze egitime baslanmasiyla beraber ögretmen ve ögrencilerin zihinsel ve duygusal durumlarina iliskin degerlendirmeler yapmak, çocuklarin okula uyum sürecini desteklemek ve yeni egitim sürecine tüm okulun ayak uydurmasi gerekiyor. Bu nedenle okulu, ögretmenleri ve ögrencileri ve velileri desteklemek amaciyla bilimsel verilere dayanan bir proje hayata geçirme ihtiyaci dogdu. “Güçlü ve Mutlu Okul Projesi”nin bu amaci yerine getirmesi planlaniyor.

Ögretmen Mutluluk Atölyeleri açiliyor

Konuyla ilgili olarak açiklamalarda bulunan Il Milli Egitim Müdürü Coskun Esen, “Proje kapsaminda ögretmenlerimizin ögrencilerini desteklemeleri ve kendi mutluluklarini yönetebilmelerini saglamak için ‘Ögretmen Atölyeleri’ hazirladik. Atölyeler ve etkinlikler uzaktan egitim ve salgin kosullari dikkate alinarak özel olarak psikolojik danismanlarimiz tarafindan hazirlandi. Ögretmen atölyelerinde psikolojik dayaniklilik, iyimserlik, iyi olus hali, duygu okuryazarligi gibi konularda etkinlikler yer aliyor. Bu etkinlikler hem yüz yüze hem de uzaktan egitim kosullarinda uygulanabilecek sekilde tasarlandi. Ögretmenler atölye sonrasinda ögrencilere yönelik olarak hazirlanan ‘Mutlu Ögrenci Etkinliklerini’ ögrencilerle beraber uyguluyorlar. Böylece salgin sonrasi olusabilecek basari açigi yaninda duygusal açiginda giderilmesi hedefliyoruz” dedi.



“Hibrit egitim konusunda bilgi ve beceriler desteklenecek”

Uzaktan egitim sonrasi yüz yüze egitim basladiginda hibrit egitim modelinin egitim hayatin içinde daha fazla yer alacagi öngörülüyor. Güçlü ve Mutlu Okul Projesi ile yüz yüze egitime tam olarak geçildiginde ögretmenlerin mesleki anlamda daha güçlü olmasi açisindan “hibrit egitim” konusunda seminer ve konferanslar yapilacak. Hibrit egitim konusunda planlanan egitimler sadece ögretmenler ile sinirli kalmayarak ögretmeni yönetici ve ögrencileri de içine alan bir hibrit egitim atmosferi olusturulmasi amaçlaniyor. Hibrit egitim atmosferine hazirlik kapsaminda ögretmenlere; “Hibrit egitim ve siniflarda kullanimi”, “Yeni ögretim ve yeni sinif içi yönetim stratejileri”, ebeveynlere; “Internet Destekli Egitim”, “uzaktan egitim sonrasi ev içi yeni davranis sorunlari ve çözüm önerileri”, “hibrit egitim nedir? Ebeveynler nasil destekleyici olabilir?”, Yöneticilere yönelik; “uzaktan egitim teknolojilerinin planlanmasi, hazirlanmasi ve uygulanmasinda kullanilan yöntem ve teknikler”, “Salgin Sonrasinda Ögrencilerde Görülebilecek Farkli Davranislar ve Ögrenciye Yaklasim” ve “yüz yüze egitimle birlikte okullari bekleyen yeni sorunlar ve yeni firsatlar” gibi onlarca konuda her ay egitimler planlaniyor.
Kaynak: İHA