Fas Ve Macaristan Arasinda Çesitli Alanlarda 10 Is Birligi Anlasmasi Imzalandi

Macaristan Disisleri ve Dis Ticaret Bakani Peter Szijjarto'nun Fas ziyaretinde iki ülke arasinda 10 is birligi anlasmasina imza atildi.



Szijjarto bir günlük resmi ziyaret için geldigi Fas'in baskenti Rabat’ta mevkidasi Nasir Burita ile görüstü.

Görüsme sonrasi yapilan ortak basin toplantisinda, iki ülke arasinda diplomatik iliskiler, yargi, egitim, gümrük, kültür, spor, bilimsel arastirma ve saglik alanlarinda is birligini artirmak için 10 yeni anlasma imzalandigi kaydedildi.

Toplantida konusan Fas Disisleri Bakani Burita, iki ülke arasindaki iliskilerin son yillarda birçok alanda büyük ilerleme kaydettigini ve Fas'in Macaristan'in üçüncü büyük ticari ortagi oldugunu ifade etti.

Burita, artan güçlü baglariyla Afrika ve Dogu Avrupa’da yapilacak yatirimlarda Macaristan'la birlikte çalismayi hedeflediklerini belirtti.

Konuk Bakan Szijjarto da iki ülke arasindaki iliskilerden övgüyle söz etti. Ikili anlasmalarin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlardaki iliskilerin derinlesmesine yardimci olacagini söyleyen Szijjarto, taraflarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asi sertifikalarinin karsilikli olarak taninmasi kararinin da önemli bir adim oldugunu kaydetti.

Szijjarto Afrika ülkelerinin güvenlik ve istikrarinin Avrupa’nin güvenligini korumasina yardimci oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA