Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Sanliurfa'da Ziyaretlerde Bulundu Açiklamasi

'84 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasi ayni ölçüde saygiya, hizmete, ihtirama layiktir bizim gözümüzde. Onlari bu kadim topraklarin, bu güzel Anadolu cografyasinin hak ettigi ve kültüründe, tarihinde sahip oldugu o büyük degere ulastirmak için de elimizden geleni yapacagiz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Sanliurfa'da Valilik, Büyüksehir Belediyesi ile AK Parti Il Baskanligini ziyaret etti.

Bakan Yanik, kentteki temaslari kapsaminda ilk olarak Sanliurfa Valiligi'ni ziyaret ederek, burada seref defterini imzaladi.

Vali Abdullah Erin'den makaminda, kentte yürütülen çalismalar hakkinda bilgi alan Yanik, Sanliurfa'da bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu söyledi.

"Kadin Kooperatifleri Güneydogu Anadolu Bulusmasi"na katilmak üzere kente geldigini ifade eden Yanik, kadinlarin el emeklerinin ekonomiye kazandirilmasinin önemine isaret etti.

Görüsme daha sonra basina kapali devam etti.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesini de ziyaret eden Yanik, Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül'den çalismalar hakkinda brifing aldi.

- "Bütün ülkemize yansiyacak bir ortak katma degeri hep beraber üretecegiz"

AK Parti Il Baskanligini da ziyaret eden Bakan Yanik, Il Baskani Abdurrahman Kirikçi ve partililerle görüstü.

Kurulusundan bu yana AK Parti'de yer aldigini ve hali hazirda MKYK üyeligini sürdürdügünü anlatan Yanik, partinin her kademesinde görev almanin çok kiymetli oldugunu ifade etti.

Bakan Yanik, kent bünyesindeki çalismalara geçmiste oldugu gibi gelecekte de her türlü destegi vereceklerini aktararak, söyle konustu:

"Olabilecek bütün emegi, çabayi ortaya koyarak Sanliurfa'mizin potansiyelini daha çok ortaya çikaracak, imkanlarini daha çok gelistirecek, bir gelecek insasini hep beraber yapacagiz. Hep beraber bu çabaya buradan baslayarak bütün ülkemize yansiyacak bir ortak katma degeri hep beraber üretecegiz. Her birimiz yurttas olarak, bakanlik olarak, yöneticiler olarak kendi durdugumuz yerin sorumlulugunu sonuna kadar yerine getirmekle sorumluyuz. 84 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasi ayni ölçüde saygiya, hizmete, ihtirama layiktir bizim gözümüzde. Onlari bu kadim topraklarin, bu güzel Anadolu cografyasinin hak ettigi ve kültüründe, tarihinde sahip oldugu o büyük degere ulastirmak için de elimizden geleni yapacagiz."

Ziyaretler sirasinda Bakan Yanik'a, AK Parti Sanliurfa Milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal ve Bakan Yardimcisi Ismail Ergünes eslik etti.
Kaynak: AA