ADÜ Ziraat Fakültesi'nden BILSEM Projesine Destek

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Gençsoylu’nun destekleri ve Tarim Ekonomisi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalioglu’nun danismanligi ile basvurusu tamamlanan ’Akilli Teknolojilerle Gelecegin Tarimini Tasarliyorum’ projesi, TÜBITAK tarafindan Doga Egitimi ve Bilim Okullari kapsaminda Türkiye genelinde desteklenen 100 proje arasina girmeyi basardi.

ADÜ Ziraat Fakültesi'nden BILSEM Projesine Destek


Manisa Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülügünde ve Izmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Manisa CBÜ Teknoloji Fakültesi ortakliginda gerçeklestirilecek olan proje, Aydin Ticaret Borsasi tarafindan da destekleniyor. Projede hedef kitle lise ögrencileri olarak belirlendi. Proje ile katilimcilarin yasadiklari bölgedeki tarimsal faaliyetler ve akilli tarim uygulamalarina iliskin ilgi ve farkindalik düzeylerinin arttirilmasi, mühendislik tasarim becerilerinin gelismesi, mühendislik ve teknoloji alaninda kariyer yapmaya yönelik motivasyonlarinin ve robotik kodlama becerilerinin arttirilmasi hedefleniyor.

Yürütücülügünü Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi ögretmenlerinden Figen Egin’in yaptigi proje kapsaminda katilimci ögrenciler, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarim Ekonomisi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalioglu’dan akilli tarim uygulamalari ve zeytinyagi tadiminda farkindalik egitimi alacaklar.

3D tasarimlar yaparak 3D yazicilardan baski alabilecek olan ögrenciler, yapay zeka ve mekatronik alaninda Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Yazilim Mühendisligi’nden Doç. Dr. Aytug Onan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mekatronik Mühendisligi’nden Dr. Ögretim Üyesi Mevlüt Karaçor ve Yazilim Mühendisligi’nden Dr. Ögrt. Üyesi Emin Borandag, Egitim Fakültesi’nden Dr. Ögrt. Üyesi Nilüfer Atman Uslu ve Uzm. Gökben Turgut’dan dersler alacaklar.

Gençlerin bu proje ile tarimda robotik ve akilli teknolojilerin üretimi konusunda bilinç kazanacagini belirten Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Gençsoylu, “Proje ile gelecegin isgücü olan gençler, yenilikçi tasarimlar ortaya koyabilecekler. Akilli tarima yönelik robotik tasarimlari, 20 Agustos 2021 tarihinde Manisa Turgutlu Belediyesi etkinlik salonundaki sergide sunulacak” dedi.

Kaynak: İHA