Sincan'daki Matematik Müzesi Hizmete Açildi

Sincan Belediyesi, matematigi daha kolay ve anlasilabilir kilmak için hayata geçirdigi “Matematik Müzesini” hizmete açti.

Sincan Belediyesi, Ankara’da bir ilk olan Matematik Müzesi’ni hizmete açti. Matematik müzesi Sincan’da “Matematige Dokunuyoruz” sloganiyla matematigi soyut olmaktan çikarip somut hale getirerek çocuklarin deneyerek, eglenerek daha kolay ögrenmelerini saglayacak. Müze, bünyesinde barindirdigi sayi tablolari, formül mantik semalari, altin oran kurali örnekleri, açi ve perspektifi kavrama temali objeleri ve Türk-Islam dünyasinin astronomi, matematik alanlarinda önde gelen alimleri ile eserlerinin senteziyle hazirlanmis yapilar sayesinde de ziyaretçilerine matematigi tanitmayi ve sevdirmeyi amaçliyor. Pandemi kosullari nedeniyle ziyaretlerin randevu sistemi ile gerçeklestigi Matematik müzesini ziyaret etmek isteyen vatandaslarin, “www.sincan.bel.tr” üzerinden randevu almalari gerekiyor.

"Müzemizde matematigi 3 boyutlu hale getiriyoruz”

Sincan Belediye Baskani Murat Ercan da müzenin 7’den 70’e herkese hitap ettigini vurgulayarak, "Müzemizde matematigi 3 boyutlu hale getiriyoruz. Somut bir sekilde o denklemlerde, o teoremlerde ve formüllerde ne denmek istendigini gayet açiklikla anlayabiliyorsunuz. Matematikten nefret eden, matematikten hiç anlamadigini düsünen kisi bile buraya birkaç defa geldigi zaman matematikçi olup çikar. Gençlerimize çok faydali olacagini düsündügümüz bir çalisma ve hizmet. Matematige ilgi duyan herkesi bekliyoruz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA