Keçiören'deki Dokunma Havuzunun Yapimi Tamamlandi

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Türkiye’nin en büyük akvaryumlarindan biri olan Deniz Dünyasi’ndaki yenileme çalismalarinin ve insa edilen yeni ‘Dokunma Havuzu’nun yapimini tamamladiklarini belirtti.

Keçiören'deki Dokunma Havuzunun Yapimi Tamamlandi
Keçiören Belediyesi Fen Isleri Müdürlü ekipleri, Sefkat Mahallesi’nde bulunan Deniz Dünyasi’ndaki yenileme çalismalarini tamamladi. Böylece okyanus, deniz ve tatli su canlilarina ilgi duyan vatandaslarin merakla bekledigi dokunma havuzunun yapimi da bitmis oldu. Rengârenk isiklandirma sistemine sahip olan dokunma havuzundaki koi baliklari ise vatandas tarafindan biberonla ya da elle beslenebilecek.

“Birçok bölüm yenilendi”

Deniz ve okyanus canlilari ile ziyaretçiler arasindaki mesafeyi kaldirmak için Deniz Dünyasi’nin birçok bölümünde yenileme çalismasi yaptiklarini belirten Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok su bilgileri aktardi:

“Deniz Dünyamizi yenileme çalismalarimizi tamamladik. Su canlilarimizin dogal yasam alanlarini genislettik ve onlara yeni yasam alanlari kazandirdik. Ziyaret eden vatandaslarimizin baliklari kendi elleriyle beslemeleri için bir de dokunma havuzu yaptik. Deniz Dünyamiz yeni canlilari ve yeni dekoruyla çocuklarimizin ve ailelerimizin hizmetindedir. 2 bin 200 metrekarelik alana sahip olan tesisimizde birçok akvaryum bulunuyor. Buradaki akvaryumlarda kabuklu deniz canlilari, pirhana, ahtapot, müren, migra ve bitki türleri ile Marmara, Ege ve Karadeniz’de yasayan su canlilari yer aliyor. Deniz Dünyasi’ndaki yenileme ve genisletme çalismalarimizla dokunma havuzunun yanina bir de bitki akvaryumu insa ettik. Ayni zamanda yeni bir selale ile güzellestirdigimiz bu minik okyanusun tünel akvaryumu bölümündeki dekorunu ve camlarini yeniledik. Piton yilanlarimizin ve kaplumbagalarimizin daha dogal bir yasam alanina kavusmasi için de akvaryum degisikligi yaptik.”
Kaynak: İHA