Kanadalilardan Terör Saldirisinda Katledilen Müslüman Ailenin Anisina Saygi

LONDON – Kanada’nin London kentinde 6 Haziran gecesi meydana gelen terör saldirisinda ayni aileden dört kisinin can verdigi nokta, taziye için gelenlerle adeta çiçek bahçesine dönüstü.

London kentinin Hyde Park ile South Carriage caddelerinin kesisme noktasinda meydana gelen saldirida, 46 yasindaki Salman Afzaal, 44 yasindaki esi Madiha Salman, 15 yasindaki kizlari Yumna Afzaal ve Salman Afzaal'in 74 yasindaki annesi, kaldirimda aksam yürüyüsü yaptiklari sirada üzerlerine sürülen kamyonetle katledilmisti.

Saldirida agir yaralanan ailenin en küçük ferdi Fayez Salman (9) ise halen hastanede yasam mücadelesi veriyor.

Saldiri bölgesinin, polis sorusturmasinin tamamlanmasi ile birlikte yaya ve araç trafigine açilmasinin ardindan, olay yerini ziyaret eden Müslümanlar gözyaslari ile dua ederken Kanadalilar da getirdikleri çiçek buketleriyle bölgeyi donatiyorlar.

Aileleri ile gelen çocuklarin da oyuncaklarini biraktigi bölgede, bazi Kanadalilarin birbirine sarilarak agladiklari gözlendi.

Öte yandan bu gece yerel saatle 19.00’da London Camisi'nde anma etkinligi düzenlenecek.

Etkinlige Kanada Basbakani Justin Trudeau, Ontario Eyalet Basbakani Doug Ford, federal ve yerel siyasetçilerle dini gruplarin temsilcileri katilacak.

Kanada'nin Ontario eyaletine bagli London kentinde, 6 Haziran Pazar gecesi, aracini kaldirimda yürümekte olan bes kisilik bir ailenin üzerine süren kamyonet sürücüsü, biri 15 yasinda kiz çocugu olmak üzere ayni aileden 4 kisinin ölümüne ve 9 yasindaki bir erkek çocugunun da agir yaralanmasina neden olmustu.

Saldirgan Nathanial Veltman (20) olay yerine yaklasik 6 kilometre mesafedeki Cherryhill Bulvari'nda yakalanarak gözaltina alinmisti.

London Polisi tarafindan yapilan açiklamada, saldirinin ailenin Müslüman olmasindan dolayi yapildigina inanildigi açiklanmisti.

Hakim karsisina çikarilan Veltman 4 cinayet ve bir cinayete tesebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine yollanmisti.

Kanada Basbakani Trudeau da parlamentoda yaptigi konusmada olayi terör saldirisi olarak niteleyerek "Bu öldürme tesadüf degildi. Bu, topluluklarimizdan birinin kalbinde nefretle motive edilen bir terörist saldiriydi." ifadesini kullanmisti.

Kaynak: AA