Irak Bakanlar Kurulu, 'Yolsuzlukla Mücadele Ve Seffaflik Için Ulusal Strateji'yi Onayladi

Irak Bakanlar Kurulu, Yolsuzlukla Mücadele ve Seffaflik Için Ulusal Strateji'yi kabul etti.

Irak resmi ajansi INA'da yer alan habere göre, Basbakan Mustafa el-Kazimi baskanliginda toplanan Bakanlar Kurulu Irak Federal Sefaflik Kurumu tarafindan hazirlanan "Yolsuzlukla Mücadele ve Seffaflik Için Ulusal Strateji???????"yi görüstü.

Görüsme sonrasi Kurul'dan yapilan yazili açiklamada, "Bakanlar Kurulu, 2021-2024 Yolsuzlukla Mücadele ve Seffaflik Için Ulusal Strateji'yi onayladi. Söz konusu strateji, yolsuzlugun son verilmesine katki saglayacak." denildi.

Basbakan Kazimi baskanligindaki yeni hükümet geçen yil kuruldugundan bu yana Irak'ta yolsuzlukla mücadele ve yurt disina kaçirilan mallarin geri getirilmesi için çalismalara baslamis ve bu yönde bazi kararlar almisti.

Uluslararasi verilere göre, dünyada en çok yolsuzluk yapilan ülkeler arasinda yer alan Irak'ta yolsuzlukla mücadele 2019 yilindan bu yana araliklarla devam eden protestolarda eylemcilerin bas talepleri arasinda yer aliyor.

Ülkede zaman zaman aralarinda bakanlar, valiler, genel müdürlerin de oldugu önde gelen isimler hakkinda yolsuzluk suçundan mallarina el koyma ve yakalama kararlari çikiyor.

Kaynak: AA