Ingiltere'de Bir Aileye Islamofobik Ve Irkçi Saldirida Bulunan Iki Genç Gözaltina Alindi

Ingiltere'deki bir parkta Müslüman bir aileye Islamofobik ve irkçi saldirida bulunan iki genç gözaltina alindi.

West Midland Polis Teskilatindan yapilan açiklamada, Wolverhampton sehrinde 5 Haziran Cumartesi günü Müslüman bir aileye yönelik irkçi ifadeler kullanan ve onlari biçaklamakla tehdit eden iki gencin gözaltina alindigi bildirildi.

Açiklamada, "Geçen cumartesi aksami Wolverhampton'da, Park Road West'teki bir parkta bir aileye yönelik irkçi saldiri raporlarinin ardindan dün gece iki genci gözaltina aldik. Bu olayin toplumda endise yaratmasini anliyoruz ve bu tür konulari son derece ciddiye aldigimiz konusunda herkesi temin etmek istiyoruz." ifadeleri kullanildi.

Wolverhampton'daki bir adreste gözaltina alinanlarin 15 ve 17 yaslarinda iki erkek oldugu belirtilen açiklamada, sosyal medyada yayilan saldiri görüntülerinin ilgili aileyi daha fazla üzebilecegi endisesiyle paylasilmamasi çagrisi yapildi.

Söz konusu gözaltilar, iki gencin, kentteki bir parkta Müslüman bir ailenin üyelerine sözlü ve fiziksel saldirida bulundugu ve tehdit ettigini gösteren bir görüntünün hafta sonundan bu yana sosyal medyada çok sayida kisi tarafindan paylasilmasinin ardindan geldi.

Görüntüde, gençlerden birinin aile üyelerinden birine, "Seni kendim biçaklayacagim." dedigi duyuluyor.

Ingiltere'de Islamofobik saldirilar, 2016 Brexit referandumu ve 2017'de Londra ve Manchester'daki terör saldirilarindan bu yana hizla artti.

Ülkede Müslüman karsiti olaylari ve nefret suçlarini izleyen sivil toplum kurulusu Tell Mama tarafindan yapilan bir arastirmada, Islamofobik nefrete, en fazla Müslüman kadinlarin maruz kaldigi ortaya kondu.

Arastirmada, magdurlarin çogunlugunun kadinlar olduguna ve faillerin ise büyük kisminin beyaz erkeklerden olustuguna isaret edildi.

Kaynak: AA