Giresun'da Güvenligi Alinmamis Yerlerde Denize Girenlere Idari Yaptirim Cezasi Uygulanacak

Giresun Valiligi, kurallara uymayan ve güvenligi alinmamis yerlerde denize girenler hakkinda 5326 sayili Kabahatler Kanunu geregince idari yaptirim cezasi uygulanacagini bildirdi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, yaz mevsiminin baslamasiyla deniz, dere, irmak, gölet ve baraj gibi yerlerde meydana gelen bogulma ve can kayiplarini önlemek için Vali Enver Ünlü imzasiyla bir genel emrin yayimlandigi belirtildi.

Açiklamada, Giresun Valiligi tarafindan bogulma olaylarina karsi, önceki yillarda oldugu gibi birçok önlemler alindigi ve yürütüldügü ifade edilerek, sunlar kaydedildi:

"Alinan tedbirler ve kararlarin uygulanmasi için Giresun ilinde denize kiyisi olan ilçe sinirlari içerisindeki deniz kenarlarinda, denize girilmesi uygun olmayan alanlar belirlenmistir. Yine sahil ve kiyi isletmelerinde, cankurtaran istasyonlarinda, riskli sayilabilecek deniz ve hava sartlarinda her yerden rahatlikla görülebilecek olan gerekli bayrak ve flama bulundurulmasi, kullanilmasi zorunlu tutulacaktir."

Sahil kesimlerde bulunan kiyi isletmelerinde, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) cankurtaran belgeli, cankurtaranlarin görevlendirilmesinin saglanacagi aktarilan açiklamada, "Ayrica il ve ilçe belediyeleri tarafindan olusabilecek bogulma olaylarina müdahale etmek maksadiyla kullanilmak üzere 4-5 metre boylarinda ve minimum 15 beygir gücünde kiçtan takma motorlu kurtarma botu temin edilmesi saglanacaktir." ifade edildi.

Açiklamada, kurallara uymayan ve yetkililer tarafindan güvenligi alinmamis yerlerde denize girenler hakkinda 5326 sayili Kabahatler Kanununun 11. maddesi geregince 15 yas ve üzeri kisilerin kendilerine, 15 yas altindaki kisilerin ise veli veya vasilerine idari yaptirim cezasi uygulanacagi aktarildi.

Kaynak: AA