Evlat Hasreti Çeken Anne Açiklamasi 'Oglumu Kaçirip Sattilar'

Diyarbakir’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 645’inci gününde de devam ediyor.

Evlat Hasreti Çeken Anne Açiklamasi 'Oglumu Kaçirip Sattilar'
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde baslatilan oturma eylemi 645’inci gününde de sürerken, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 10 yil önce kaçirildigini belirttigi oglu Muhammed için 645 gündür evlat nöbetinde olan ve Türkçe bilmedigi için Kürtçe konusan anne Nadire Çakan, oglunu HDP ve PKK’lilarin para karsiligi satildigini tarafindan ifade ederek evladini HDP’den istedigini söyledi.

Oglunun hasretiyle yanip tutustugunu belirten anne Çakan, “Oglumu HDP satip götürdü, okul okuyordu okuldan alip götürdüler. Ben oglumu aradim bulamadim, 15 yasinda iken götürdüler, 10 yil etti oglumdan haber alamadim. Tek kaldim oglum gel, HDP fakirlerin çocugunu satip gönderdi, neden kendi çocuklarini göndermedi. Oglumu istiyorum nasil götürdülerse öylede getirsinler” dedi.

Kaynak: İHA