Erik Fiyatlarindan Üretici Tüccarlari, Tüccarlar Üreticiyi Sorumlu Tutuyor

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde lezzeti ile ün kazanan Esme erigi tarladan 7 ila 15 TL arasinda fiyatla çikarken, pazarda tezgahlarda 20 ila 30 TL arasinda satiliyor. Fiyat konusunda esnaf üreticiyi, üretici ise aracilari sorumlu tutuyor.

Erik Fiyatlarindan Üretici Tüccarlari, Tüccarlar Üreticiyi Sorumlu Tutuyor
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yetisen ve lezzetiyle ünlü olan Esme erigi, pazar tezgahlarini doldurmaya devam ediyor. Ayvasi ile ünlü Esme’nin bir diger lezzeti olan erigi yetistirmek için özenle çalisan çiftçiler, erigin kilosunu kalitesine göre 7 ila 15 TL arasinda firmalara ve tüccarlara satiyor. Erik pazarda ise 20-30 TL arasinda satiliyor. Aradaki fiyat farki konusunda ise esnaf üreticiyi, üretici de aracilari sorumlu tutuyor.

“Istanbul’a gidene kadar 20 lirayi buluyor”

Erik üreticisi Bedirhan Bayrak, “Yagislarin hiç ardi kesilmedi. Bundan dolayi biraz geç kaldik ama agaçlarimiza iyi baktigimiz için bir sikinti yasamadik. Ürünümüze baktigimiz için mahsulden memnunuz. Ama aracilar isi götürüyor. Biz buradan örnegin 5 liraya veriyoruz. Istanbul’a gidene kadar 20 lirayi buluyor. Üstüne koya koya vatandas 20 liraya yiyor” dedi.

Bayrak, "Bizim zorumuza gidiyor. Biz burada bir yil boyunca bakimini yapiyoruz, gübresini aliyoruz. 5 liraya veriyoruz. Adamlar elini sürmeden kazaniyor. Bizden daha çok kazaniyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA