Dogal Akvaryum Gökpinar Gölü Yenilenen Yüzüyle Ziyaretçilerini Agirlamaya Hazirlaniyor

Sivas'in Gürün ilçesinde su altindaki birbirinden güzel flora ve faunasiyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Gökpinar Gölü'nün çevresinde yapilan peyzaj ve islah çalismalari sona erdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, ülkenin nadide dogal güzelliklerinden olan ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in tensipleriyle "hassas korunacak alanlar" listesine alinan dogal akvaryum görünümündeki Gökpinar Gölü'nde baslatilan peyzaj ve çevre düzenleme çalismalari Gökpinar’in ruhuna uygun olarak tamamlandi.

Gökpinar’da günübirlik olusan ziyaretçi yogunlugunu dengelemeyi amaçlayan proje kapsaminda, ahsap malzeme kullanilarak kamelyalar, kendine hayran birakan berrak suyun yakindan görülebilecegi gezinti ve seyir alanlari, oturma alanlari, çocuk oyun alanlari ve birçok donatinin bulundugu yeni mekanlar olusturuldu.

Mevcut dogal dokunun korunarak yesil alanlarin artirildigi düzenleme çalismalari Valilik himayesinde Il Özel Idaresi marifetiyle kisa sürede tamamlandi.

Açiklamada, "Anadolu'nun nazar boncugu Gökpinar'imizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yürüttügümüz çalismalara destek veren, sahip çikan Sivas halkina, sivil toplum örgütlülerine, kamu kurumlarimiza ve emegi geçen herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz. Bozkir ortasinda turkuaz mavisi renklerin ahengi ve muhtesem tabiat esliginde yerli ve yabanci yüzlerce ziyaretçiyi agirlayan Gökpinar Gölü’nü, yenilenen çevresiyle görmeye davetlisiniz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA