Diyarbakir Annelerinin Evlat Nöbeti Kararlilikla Devam Ediyor

Anne Fatma Akkus: 'Bütün anneler bize destek versin, çocuklari dagdan indirelim. Kizim seni almadan buradan gitmeyecegim' Baba Nurettin Ödümlü: 'HDP'den oglumu istiyorum. Almadan da buradan gitmeyecegim'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önündeki oturma eylemi kararlilikla sürüyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 645'inci gününde devam ediyor.

7 yil önce 15 yasinda daga kaçirilan kizi Songül için oturma eylemi yapan Fatma Akkus, yaklasik iki yildir evlatlari için oturma eylemi yaptiklarini hatirlatti.

Akkus, "HDP araciligiyla olmasa bu çocuklar gitmezdi. Bütün anneler bize destek versin çocuklari dagdan indirelim. Bu anne ve babalar artik aglamasin. Bize yasattiklari zulüm yeter. Artik bu çocuklarin üzerinden ellerini çeksinler." dedi.

Kizina seslenen Akkus, "Bizi özlemedin mi? Seni özledik, sesini duymak istiyoruz. Gel artik, kapim sana açik. Kizim seni almadan buradan gitmeyecegim." diye konustu.

Siirt'ten 7 yil önce 16 yasinda daga kaçirilan oglu Yusuf için oturma eyleminde yer alan Nurettin Ödümlü de çocuguna kavusmak istedigini belirtti.

Ödümlü, "Çocugumu HDP'liler kandirip daga kaçirdi. HDP olmasa kimsenin çocugunun daga gitmezdi. HDP'den oglumu istiyorum. Almadan da buradan gitmeyecegim. Burada sonuna kadar mücadele verecegiz." ifadesini kullandi.

Baba, seslendigi ogluna güvenlik güçlerine teslim olmasi çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA