Ankara Egitim Platformundan Egitim Kurumlarina 'LGS Sürecine Saygili Olunmasi' Çagrisi Açiklamasi

'1 milyondan fazla aile 30 Haziran'da yapilacak resmi açiklamayi beklerken, etik olmakla mükellef egitim kurumlarinin gayriresmi bilgilere dayali olarak sinav birincilikleri açiklamalari, ülkemizde egitimin yürütülmesine ve itibarina zarar vermekte, yaniltici faaliyetler ve tanitimlar ile veli ve ögrenciler etki altinda birakilmaktadir'.

Ankara Egitim Platformu, bazi egitim kurumlarinin gayriresmi bilgilere dayali olarak Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda gerçeklestirilen merkezi sinav sonucunu açikladiklarini, bunun veli ve ögrencileri etkiledigini bildirdi.

Platformun sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, 1 milyon 200 binden fazla ögrencinin basvurusu ile ülke genelinde pazar günü yapilan LGS kapsamindaki merkezi sinavin sonuçlarinin 30 Haziran 2021'de açiklanacagi hatirlatildi.

Sinavdan sonraki gün bazi egitim kurumlarinin LGS birincilerini ilan etmelerinin ve bununla ilgili sosyal ve basili medyada reklam vermelerinin hiçbir yasal, bilimsel, objektif ve etik temele dayanmadigi kaydedildi.

Tüm egitim kurumlarindan öncelikli ve en üst düzeydeki beklentinin, pedagojinin temel ilkeleri ile etik kurallara baglilik ve sorumlu davranmak oldugu vurgulanan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"1 milyondan fazla aile 30 Haziran'da yapilacak resmi açiklamayi beklerken, etik olmakla mükellef egitim kurumlarinin gayriresmi bilgilere dayali olarak sinav birincilikleri açiklamalari, ülkemizde egitimin yürütülmesine ve itibarina zarar vermekte, yaniltici faaliyetler ve tanitimlar ile veli ve ögrenciler etki altinda birakilmaktadir. Bu nedenlerle, tüm egitim kurumlarini hukuka, bilime ve etige saygili olmaya, binlerce görevlinin çabasi ile yürütülen sinav sürecine saygi göstermeye davet ediyoruz. Degerli Türk kamuoyundan yaniltici açiklamalara itibar etmeyerek resmi açiklamalarin beklenmesi konusunda hassasiyet rica ediyoruz."
Kaynak: AA